Te ajută să arăţi mai tânără

Nu-ţi mai cheltui banii pe creme şi tratamente corporale şi adaugă lămâia în alimentaţia ta zilnică. Potrivit unor studii americane, vitamina C din acest fruct te ajută să nu mai ai pielea uscată şi previne apariţia ridurilor.

Ajută la scăderea tensiunii

Dacă ai probleme cu tensiunea, lămâia te poate ajuta să scapi de această grijă. Consumul de lămâi în mod regulat, combinat cu mersul pe jos - 7.000 de paşi pe zi -, îţi va ţine tensiunea sub control.

Te scapă de răceală

De aceea ţi s-a spus încă din copilărie să mânânci lămâie cu miere atunci când erai răcită. Vitamina C din lămâie are un impact puternic asupra viruşilor şi te ajută şi în problemele de respiraţie.

Luptă împotriva inflamaţiilor

Chiar dacă inflamarea unei părţi a corpului este un semn bun, însemnând că organismul luptă împotriva unei probleme, precum răceala, inflamaţia cronică poate conduce la oboseală, probleme digestive, creştere în greutate sau chiar cancer. Din fericire, vitamina C are proprietăţi antioxidante care reduc inflamaţiile.

Te face să bei mai multă apă

Adaugă câteva felii de lâmăie în paharul cu apă sau pretară-ţi o limonadă. Consumul de apă este asociat cu accelerarea metabolismului, pierderea în greutate şi creşterea energiei.