Te face mai fericită

Începe ziua cu exerciţiile de cardio şi vei constata că vei aborda cu mai multă pozitivitate problemele de serviciu sau relaţiile dificile cu cei apropiaţi. Sportul de la prima oră a dimineţii îţi va da mai multă încredere şi energie ca să duci până la bun sfârşit toate responsabilităţile pe care le ai la locul de muncă.

Ai o alimentaţie mai sănătoasă

Sportul dis-de-dimineaţă îţi va creşte pofta de mâncare şi te va motiva să alegi la micul dejun iaurtul 100% natural, în locul celui cu fructe. De asemenea, la prânz vei alege o salată în loc de cartofi prăjiţi, iar desertul va fi exclus din meniu. Aşadar, dacă începi ziua cu exerciţiile fizice, vei dori ca efortul tău să nu treacă neobservat, aşa că în timpul zilei vei avea mai multă grijă la ceea ce mânânci.

Ai mai mult timp să socializezi

De câte ori nu ai renunţat la ora de sport în favoarea unei plimbări în oraş cu cele mai bune prietene? Chiar dacă va trebui să te culci mai devreme ca să te poţi trezi a doua zi dimineaţă pentru a face mişcare, vei observa că vei avea timp să faci de toate în restul zilei, fără să mai fie nevoie îţi schimbi programul.

Dormi mai bine

Sportul de la prima oră a dimineţii îţi va da energie, ceea ce înseamnă că vei adormi mai repede decât de obicei. Exerciţiile fizice efectuate seara reduc nivelul de melatonină – hormon implicat în reglarea ciclului somn-veghe prin crearea unei stări de amorţeală şi micşorarea termepaturii corpului -, ceea ce poate afecta somul în timpul nopţii.

Devine o prioritate

De-a lungul unei zile pot interveni probleme care să te determine să amâni orele de mişcare până seara târziu sau chiar până a doua zi. În schimb, dacă îţi vei începe ziua cu ora de sport, îţi vei putea vedea de programul tău obişnuit, iar dacă va trebuit să te abaţi de la ce ai de făcut, măcar eşti liniştită cu gândul că ai primit doza de energie de care aveai nevoie.

Sursa foto: playyoursport.com