5 beneficii ale vitaminei C

1 58933 original jpg jpeg

Vitamina C, cunoscută şi c acid ascorbic, are un puternic rol antioxidant şi ajută la producerea colagenului, esenţial pentru un păr şi o piele sănătoase. Şi acestea nu sunt singurele beneficii pentru sănătate ale acestei vitamine „minune”.

Ajută organismul să absoarbă alţi nutrienţi

Această vitamină,pe care o găsim în broccoli,lămâi,portocale,kiwi,papaya,căpşuni,cât şi în ardei gras,este „prietena ta cea mai bună”,căci te ajută să absorbi mai bine fierul în organism.

Fierul este esenţial pentru prevenirea anemiei,dart e ajută şi să-ţi menţii energia pe tot parcursul zilei. E de ajuns să bei un pahar cu suc de portocale sau o limonadă,spun specialiştii în nutriţie. Totodată,este esenţială pentru un bun sistem imunitar.

Luptă cu stresul

Mai multe studii au arătat că vitamina C ajută la combaterea stresului.Aşadar,dacă treci printr-o perioadă dificilă,este o bună idee să iei vitamina C. Aceasta reduce secreţia de cortizol,cunoscut şi ca hormonal stresului. Totodată,este de ajutor şi persoanelor care se confruntă cu anxietate şi depresie.

Te ajută să slăbeşti

Dacă ţii ocurăde slăbire,nu ezita să mănânci fructe şi legume bogate în vitamina C. Studiile au arătat că persoanele care au luat suplimente cu această vitamină în perioada curelor au ars cu 30% mai multă grăsime decât cele care nu au făcut acest lucru. Doza zilnică recomandată este de 75 de miligrame pentru femei şi 90 mg pentru bărbaţi.

Mai citeşte şi:

Trei moduri prin care vitamina C te întăreşte

Eşti la menopauză? Vitamina C îţi protejează oasele

Pentru un păr sănătos

În momentul în care există o lipsă de vitamina C în organism,acest lucru îţi poate afecta şi sănătatea firului de păr. Acesta poate fi lipsit de strălucire şi se rupe uşor. Ceea ce trebuie să faci este să te asiguri că nu-ţi privezi organismul de acest nutrient.

Previne apariţia cancerului

Un aport sporit de vitamina C e asociat cu o incidenţă mai mică a unor forme de cancer,spun mai multe studii. Au fost efectuate  teste pe şoareci,în urma cărora s-a demonstrat că acidul ascorbic încetineşte creşterea tumorilor maligne,în cancerul de plâmâni,al stomacului sau cancerului de sân.