Cireşele ameliorează durerea de artrită

Dacă suferi de artrită şi gută,vei fi uşurată să afli că adăugarea cireşelor la dieta ta zilnică,pot reduce foarte mult durerea intensă,asociată acestor afecţiuni. Excesul de acid uric în sânge este vinovatul din spatele durerii chinuitoare care provoacă umflarea şi sensibilitatea picioarelor. Un studiu recent a confirmat faptul că acidul uric poate fi redus cu 15% mai mult,dacă adaugi mesei tale zilnice două ceşti de cireşe. Ele te pot ajuta,de asemenea,la reducea inflamaţiei dureroase prin scăderea cantităţii produse de proteina C. Aşadar,adaugă puţin zinc dietei ta prin alegerea cireşelor.

Cireşele luptă împotriva cancerului

Antioxidanţii puternici ajută la lupta împotriva radicalilor liberi din organism. De asemenea,ajută la menţinerea celulelor canceroase sub control.

Cireşele te ajută să dormi

Dacă savurezi o ceaşcă de muşeţel şi simţi că nu este suficient pentru a-ţi induce somnul odihnitor,încearcă cu suc de cireşe înainte de culcare. Cireşele conţin melatonină,un hormon care te ajută să te simţi somnolentă. Două linguri de suc ​​de cirese pot fi la fel de eficiente ca un supliment de melatonină. Deci,toarnă-ţi puţin suc ​​de cireşe în pahar,înainte de culcare,pentru un somn liniştit.

Cireşele şi tensiunea arterială

Cireşele sunt o sursă excelentă de potasiu,care ajută la scăderea tensiunii arterialeşi te scăpă de excesul de sodiu din corp. Consumul de cireşe te ajută la menţinerea potasiului şi sodiului în echilibru,şi poate preveni hipertensiunea. O cană de cireşe are aceeaşi cantitate de potasiu ca o banană,astfel este un bun înlocuitor de potasiu,atunci când starea ta de spirit nu este tocmai bună.

Cireşele ajută silueta

Consumul de cireşe te poate ajuta să pierzi în greutate. O ceaşcă de cireşe are mai puţin de 100 de calorii şi multe fibre,care vor menţine senzaţia de saţietate mai mult timp. De asemenea,aceste frumuseţi mici contin multe vitamine din complexul B care sunt esenţiale pentru metabolismultău,care transformă nutrienţii în energie. Ce ar putea fi mai bun decât consumul de cireşe,pentru a te ajuta să rămâi suplă?


Citeşte şi:

Zabaglione cu cireşe

Cura de cireşe