Iata cele 5 beneficii mai puţin cunoscute ale piperului:

-piperul desfundă căile nazale

Piperul încălzeşte corpul şi stimulează eliminarea mucusului din căile nazale şi astfel vei respira mult mai uşor. Prepară o băutură pe bază de piper din o jumătate cană de apă,un sfert de cană oţet de mere,2 linguri miere,1 linguriţă piper măcinat şi 2 linguri zeamă de lămâie. Încălzeşte apa ca pentru ceai şi adaugă toate ingredientele. Amestecă-le bine şi inspiră adânc vaporii. După ce s-a mai răcit puţin băutura bea-o.

-piperul este un remediu împotriva constipaţiei

Întrucât piperul te încălzeşte,vei simţi nevoia să bei mai multă apă şi astfel vei stimula digestia. Amestecă o lingură de piper măcinat într-o cană de apă călduţă. De asemenea,dacă eşti constipat în mod frecevent adaugă cât mai des piper în mâncare.


Citeşte şi:

Află cum te ajută piperul negru să slăbeşti

Cauze care duc la apariţia constipaţiei


-piperul te scapă de tuse

Nu poţi scăpa de tuse şi-ţi simţi gâtul iritat? Atunci combină un sfert de linguriţă de piper măcinat cu 1 lingură de miere şi una de oţet de mere. Ia acest remediu ori de câte ori simţi nevoia.

-piperul este benefic impotriva durerilor de ureche

Te-a tras curentul şi acum te doare urechea? Presară puţin piper pe un beţişor de ureche şi ţine-l pentru câteva minute la intrarea în ureche,însă nu-l băga de tot.

-piperul intăreşte imunitatea

Piperul are multă vitamina C,de folos dacă vrei să ţii răcelile de sezon la distanţă. Ia în fiecare dimineaţă pe stomacul gol o linguriţă de miere peste care ai presărat un praf de piper. Poţi lua acest remediu natural doar dacă nu suferi de gastrită,ulcer sau alte boli gastrointestinale.