Stimulează scăderea în greutate

 

În corp există două tipuri de grăsimi:grăsimea albă,cea care este periculoasă pentru sănătate,şi grăsimea maro,cea care te protejează împotriva frigului. Specialiştii scandinavi au observat că dacă supun organismul la temperaturi scăzute,grăsimea maro începe să emane căldură,în speranţa că temperatura corpului se va regla. În acest timp scade masa de grăsime albă,ceea ce înseamnă automat mai puţine kilograme în plus.

Te ajută să te refaci după exerciţii

 

Atleţii preferă să facă băi cu gheaţă după antrenamente istovitoare deoarece îi revigorează şi le relaxează muşchii tensionaţi. Nu este nevoie să ajungi la astfel de extreme,dar un duş rece cu siguranţă te va ajuta după ce te întorci obosită de la sală.

Te încarcă cu energie

 

Dimineaţa îţi este greu să te dai jos din pat şi ai face orice doar să mai dormi o oră? Ei bine,îl loc să faci duşcu apă caldă,te poţi trezi mai repede sub un jet de apă rece. Sângele se va pune mai repede în mişcare,în încercarea de a creşte temperatura corpului sub acţiunea apei reci. Iar ritmul cardiac crescut încă de la primele ore ale dimineţii va fi de ajuns pentru a fi plină de energie întreaga zi.

Întăresc sistemul imunitar

 

Pe lângă faptul că duşurile reci cresc rata metabolismului şi ard calorii,ele întăresc sistemul imunitar deoarece stimulează producţia de celule albe şi astfel nu vei mai fi atât de sensibilă la virusuri şi bacterii. În plus şi sângele va circula mai repede şi astfel scade riscul de hipertensiune.

Îţi oferă un ten şi un păr de invidiat

 

Acneea îţi dă bătăi de cap,iar părul este fragil şi lipsit de vitalitate? De vină pot fi duşurile fierbinţi. Apa caldă usucă pielea,în timp ce cea rece previne înfundarea porilor,o cauză a apariţiei acneei. Mai mult îşi oferă un păr strălucitor şi puternic deoarece închide cuticulele şi astfel murdăria nu se va mai lipi la fel de uşor de firele de păr.