Menţine sănătatea oaselor

Potrivit studiilor efectuate în decursul mai multor ani, gelatina s-a dovedit a fi benefică în tratarea problemelor articulare şi osoase, cum ar fi osteoartrita. Aceasta este una dintre cele mai frecvente boli, care duce la durere şi rigiditate în mişcări. Utilizarea suplimentelor pe bază de gelatină reduc semnificativ durerea şi ajută la funcţionarea normală a cartilajelor.

Ajută la funcţionarea normală a creierului

Gelatina conţine o cantitate mare de glicină, un aminoacid care îmbunătăţeşte funcţiile cognitive. Studiile au arătat că un consum sporit de gelatină sporeşte capacitatea de concentrare, memoria şi gradul de atenţie. De asemenea, ajută la ameliorarea simptomelor provocate de tulburările psihice, cum ar fi schizofrenia.

Bună pentru slăbit

Gelatina nu are grăsimi şi are un conţinut scăzut de carbohidraţi. Se pare că administrarea ei în mod frecvent inhibă pofta de mâncare şi conferă o senzaţie de saţietate. Poate sună ciudat, însă dacă vei mânca gelatină, chiar şi în stare pură, nu vei mai simţi nevoia de alt aliment. Prin urmare, acest lucru te va ajuta să pierzi în greutate.

Induce somnul

Dacă ai probleme cu somnul şi suferi de insomnii, o linguriţă de gelatină înainte de culcare te poate ajuta să te odihneşti mai bine. Aceasta acţionează ca un calmant asupra creierului şi ajută la detensionarea muşchilor încordaţi.

Îţi redă buna dispoziţie

Tot glicina din gelatină este responsabilă şi pentru starea de bine pe care ţi-o oferă imediat după ce ai mâncat-o. Substanţa acţionează ca un antidepresiv, fiind potrivită persoanelor care suferă de anxietate. Este cunoscută pentru efectul său de a reduce stresul şi de a lupta împotriva depresiei.

Sursă foto: www.bembu.com