Previne guturaiul

Adaugă un praf de scorţişoară măcinată în salata de fructe şi vei da şi mai multă savoare acestui minunat desert. Scorţişoara este puternică în antioxidanţi,stimulează rezistenţa organismului şi previne guturaiul.   

Reglează glicemia

Dacă suferi de diabet pot consuma cu încredere acest condiment aromat. Scorţişoara reglează nivelul de zahăr din sânge. Studiile arată că bolnavii de diabet care consumă zilnic aproape două linguriţe pe zi cu scorţişoară sunt mai feriţi de riscul de a face hiperglicemie.

Reduce inflamaţia

Te doare gâtul? Poţi încerca o reţetă simplă care funcţionează rapid. Amestecă o lingură de miere cu jumătate de linguriţă cu scorţişoară şi o linguriţă cu zeamă de lămâie. Consumă amestecul după ce ai mâncat şi nu bea nimic 15 minute după administrare. Scorţişoara are proprietăţi antibacteriene,reduce inflamaţia şi calmează durerile de gât.

Adjuvant în tratamentul Alzheimerului

Scorţişoara este un bun adjuvant în tratamentul Alzheimerului,o boală degenerativă care afectează zone ale creierului şi care controlează memoria,inteligenţa,memoria.  Specialiştii spun că scorţişoară creşte tonusul şi încetineşte evoluţia acestei bolii.

Anihilează celulele canceroase

Substanţele benefice din scorţişoară previn cancerul de col uterin. Cercetătorii au descoperit că celulele canceroase din colul uterin se divizează mai puţin după ce consumi,timp de câteva luni,extract de scorţişoară.