100 g de ciocolata neagră sau cu lapte conţin între 112 mg şi 60 mg de magneziu. Magneziul este o substanţă minerală care previne şi reduce efectele stresului asupra organismului. Când te simţi obosită,apatică şi puţin deprimată înseamnă că ai o carenţă de magneziu. E cazul să te delectezi cu o tabletă de ciocolată neagră sau să bei o ciocolată caldă. Vei simţi imediat un puseu de energie care te pune în mişcare şi care te va ajuta să te concentrezi mai bine.

Scade nivelul de colesterol "rău"

Ciocolata neagră şi cacaua îţi protejează organismul de colesterolul „rău”,care se depune pe vasele de sânge şi-ţi afectează inima. Graţie proprietăţilor lor antioxidante,ele scad nivelul de colesterol „rău” şi favorizează producerea colesterolului bun. Vitamina B3 din ciocolata neagră este cea care nu lasă grăsimile să se depună pe vasele de sânge.

Este un excelent antioxidant

Cacaua din ciocolată conţine un mare număr de substanţe antioxidante care neutralizează radicalii liberi. Aceştia din urmă grăbesc procesul de îmbătrânire,de aceea,dacă vrei să ai o piele frumoasă şi un corp tânăr,nu te sfii să mânânci ciocolată neagră. Ea conţine de patru ori mai multe substanţe antioxidante decât ceaiul negru şi două ori mai multe decât ceaiul verde sau vinul roşu.

Este bună pe perioada sarcinii

Dacă eşti gravidă,mănâncă ciocolată neagră şi vei reduce cu 70% riscul de a face preeclampsie. Această este o afecţiune provocată de hipertensiune arterială,boală foarte periculoasă şi pentru tine,şi pentru bebeluşul pe care-l porţi în pântece.

Diminuează tensiunea arterială

O „dietă” cu puţină ciocolată neagră în fiecare zi îţi va normaliza tensiunea arterială,dacă o ai peste limite. Acest lucru se datorează unor subtanţe pe care le conţine ciocolata,numite flavonoide. Două pătrăţele de ciocolată neagră în fiecare zi sunt aproape la fel de eficace ca şi medicamentele antihipertensive şi,în plus,reduc cu 20% riscul de infarct şi cel al bolilor de inimă.