Calea către inima socrilor poate fi maiscurtă decât crezi. Înarmează-te aşadar cu răbdare şi urmează planul nostru.

Fii calmă şi cu zâmbetul pe buze

Orice ar spune soacra,fii diplomată şirăspunde-i cu zâmbetul pe buze. Nimic nu dezarmează mai mult decât o faţăjovială. Chiar dacă fierbi pe dinăuntru,nu lăsa acest lucru să iasă la iveală.Fă câţiva paşi,linişteşte-te şi apoi discută calm cu ea. Explică-i ce tenemulţumeşte fără să ridici tonul şi fără să jigneşti sau să fii ironică.

Nu te certa cu soţul în faţa lor

Cea mai mare greşeală este să te cerţi cupartenerul de faţă cu părinţii lui. Te vor privi ca pe un duşman,ca pe ofemeie care îi face viaţa grea fiului lor. Fii,deci,diplomată! Dacă ai oreplică mai acidă,păstreaz-o pentru când veţi fi singuri. Altfel,rişti să tecerţi nu numai cu el,ci şi cu socrii!

Fii diplomată când îi vizitezi

Cea mai mare teamă a socrilor este că îivei îndepărta de „copilul” lor. Iată de ce trebuie să le risipeşti temerea dinstart. Însoţeşte-l pe soţul tău când îi vizitează şi nu da de înţeles căîntâlnirea cu ei ar fi o corvoadă. Până la urmă,ei sunt părinţii bărbatului pecare îl iubeşti. Şi,mai ales,nu-ţi favoriza părinţii în ceea ce priveştevizitele de familie.

Nu îi îndepărta de nepoţi

Dacă aveţi copii,poţi fi sigură că aicrescut în ochii socrilor. Nimic nu îi înduioşează mai mult decât un nepot,iarţie îţi vor fi recunoscători că le-ai dăruit aşa o bucurie. Nu trebuie să fii omamă posesivă şi să-i ţii departe de nepoţii lor. Dimpotrivă,încurajează-i pecei mici să-i viziteze sau să-i sune cât mai des.

Sună-i să-i întrebi de sănătate

Dacă socrii tăi locuiesc într-o localitateîndepărtată şi nu vă puteţi vizita prea des,nu înseamnă că nu poţi comunica cuei. Nici nu ştii ce supriză plăcută ar fi pentru ei dacă i-ai suna din proprieiniţiativă să-i întrebi ce mai fac. O vorbă bună poate face minuni.