Când vine vorba de prevenirea pielii uscate,medicii vorbesc cu entuziasm despre hidratantele cu alfa hidroxi acizi (AHA),derivate din lapte,fructe sau trestie de zahăr. Hidratantele AHA au rol dublu. Elimină problema pielii uscate,moarte,a crustelor,a descuamării pielii,şi hidratează pielea,spune Susan C. Taylor,MD,profesor clinic asistent de medicină în cadrul Departamentului de Dermatologie de la Universitatea din Pennsylvania.

Duşurile cu apă caldă

Un lucru important pe care poţi să îl faci este să te speli cu apă călduţă şi săpun.Temperatura apei ar trebui să fie călduţă,iar săpunul să conţină cremă hidratantă. Dacă pielea ta este uscată,stai departe de săpunuri antibacteriene puternice.

Foloseşte lapte

Iarna pielea are tendinţa de a fi mai predispusă la uscare,iar uneori poţi să ai şi mâncărimi. În acest caz, du-te la frigider şi ia un litru de lapte. Toarnă-l într-un castron şi înmoaie în el un prosop sau o bucată de tifon pe care o aplici pe piele timp de 5 minute,spune dr Taylor. Laptele are proprietăţi anti-inflamatorii,care reduc mâncărimea. În plus,lapteleconţine acid lactic,care este benefic pentru piele. 

Renunţă la loţiunile parfumate

Loţiunile diluate şi parfumate sunt inutile pentru pielea uscată. În acest caz sunt recomandate cremele puternice,grase sau emoliente. Cel mai puţin costisitoare este crema de gălbenele sau untul de shea. 

Hidratează pielea cât timp este încă umedă

Cel mai bun moment pentru a aplica ulei sau cremă de faţăşi de corp este imediat după baie,cât timp pielea ta încă mai este umedă,spune Dee Anna Glaser,MD,profesor asistent la Universitatea de Medicină din St Louis. Loţiunile hidratante sunt formulate pentru a bloca umiditatea,astfel încât să nu se evapore. 

Acoperă zonele cu probleme

De multe ori,cele mai problematice zone ale corpului,în ceea ce priveşte pielea uscată,sunt călcâiele,mâinile şi coatele. Pentru a remedia problema,înainte de culcare,aplică un strat gros de cremă,apoi pune mănuşi în mâini,şosete în picioare şi ia-ţi o bluză cu mâneci lungi ca să acoperi coatele. Astfel,pielea se va hidrata chiar în timp ce tu dormi.