1.Frunzele de lucernă

Acestea conţin 8 aminoacizi esenţiali,care sunt foarte buni pentru sănătatea pielii tale. Frunzele de lucernă sunt,totodată,bogate în proteine,vitamina K şi vitamina E,care ajută foarte mult în refacerea şi creşterea tonusului corpului. Frunzele conţin agenţi anti-fungici,care poate alcaliniza şi detoxifia pielea,minimizâd,în acelaşi timp,orice cicatrice a pielii,inclusiv vergeturile

Aceasta este o reţetă specială pe care o poţi prepara acasă. Pui câteva picături de ulei de muşeţel peste câteva frunze de lucernă pisate,pentru a forma o pastă fină. Aplici pasta cu masaj circular,în zona vergeturilor,de 2 până la 3 ori pe zi. Repeţi procesul zi de zi,timp de o săptămână,pentru îmbunătăţiri vizibile.  

2. Ulei de ricin

Uleiul de ricin,care este utilizat în tratamentul mai multor probleme ale pielii,cum ar fi acneea,petele,aluniţele,liniile fine din jurul ochilor sau chiar ridurile,poate fi,de asemenea,aplicat pentru a elimina rapid vergeturile.  

Înainte de a folosi acest remediu,trebuie să pui o cârpă subţire,de bumbac,pe zona cu probleme. După aceea,încălzeşti zona cu vergeturi,cu ajutorul unei sticle cu apă fierbinte,pe care o vei ţine pe piele timp de cel puţin o jumătate de oră.  Apoi aplici ulei de ricin în zonele afectate şi masezi uşor timp de cel puţin 15 minute. 

Repeţi procedeul zi de zi,timp de cel puţin o lună pentru a obţine rezultatele dorite 

3. Unt de shea

Untul de shea este cel mai bun remediu pentru prevenirea vergeturilor în timpul sarcinii. Dacă se aplică acest remediu din timp,vei avea pielea fermă,tonifiată şi hidrată adecvat. Untul de shea conţine enzime sănătoase care pot ajuta la reducerea deteriorării ţesutului pielii.  

Trebuie să masezi pielea cu unt de shea de două ori pe zi,pentru a hidrata pielea uscată şi pentru a estompa vergeturile. 

4.Uleiul de măsline

Masajul cu ulei de măsline,în timpul sarcinii,este o modalitate foarte bună de a preveni apariţia vergeturilor. Uleiul de măsline conţine vitamina E,care poate ajuta la restabilirea ţesutului cutanat. 

5.Scrubul de caise

Scrubul de caise ajută la exfolierea ţesuturilor deterioarate ale pielii şi la eliminarea celulelor moarte care se găsesc în vergeturi. Acesta are rol şi în tonifierea şi menţinerea fermităţii pielii.