Fulgi de ovăz

Mănâncă ovăz (fără adaos de zahăr). Asta va ajuta la reglarea nivelului zahărului din sânge, după cum arată un studiu făcut de oamenii de ştiinţă din Beijing. O jumătate de cană de fulgi de ovăz fierţi este suficientă pentru o zi.  Prepară-i cu cimbru,cu ou şi cu ciuperci,cu ceapă călită în apă opărită,scăzut bine şi apoi adaugă un bulion cu puţin sodiu.

Cartofi dulci

Aceşti cartofi portocalii sunt digeraţi mai lent decât soiul alb,datorită conţinutului ridicat de fibre. Asezonează-i cu un strop de scorţişoară,care s-a demonstrat că ajută la controlul zahărului din sânge. Fă o gustare dintr-un cartof dulce copt cu scorţişoară şi unt de migdale.

Orez brun

Cereale integrale, cum ar fi orezul brun,conţin toate cele trei părţi ale nucleului,bogat în fibre,în timp ce orezul alb şi alte cereale rafinate au doar endospermul intact. Fibra ajută la încetinirea vitezei cu care hidraţii de carbon lovesc fluxul sanguin. O jumătate de ceaşcă pe zi este suficient. Pregăteşte o budincă de orez:amestecă orezul cu părţi egale de lapte de cocos şi apă şi combină cu afine uscate şi scorţişoară. Acoperă şi lasă la macerat peste noapte.

Linte

Noile linii directoare pentru americani recomandă consumul de mai multe legume bogate în proteine,cum ar fi lintea şi fasolea. Pe lângă cele 9 grame de proteine ​​şi 8 grame de fibre,jumătate de ceaşcă de linte fierte mai conţine şi potasiu,care ajută la controlul tensiunii arteriale. Acest lucru este deosebit de important, deoarece două din trei persoane cu diabet zaharat au hipertensiune arterială sau iau medicamente pentru scăderea tensiunii arteriale. Fă o salată de linte. Se combină cu pere şi mere,tăiate cuburi,cu afine uscate,cu oţetbalsamic şi ulei de măsline.

Iaurt grecesc

O ceaşcă de iaurt grecesc simplu,cu 2% grăsime,conţine aproximativ 7 grame de carbohidraţi (aproximativ jumatate din cantitatea dintr-o felie de pâine),alături de nutrienţi esenţiali,cum ar fi proteine ​​şi calciu. O cantitate suficientă de calciu este esenţială pentru persoanele cu diabet zaharat,care pot fi mai susceptibile de a avea o densitate osoasă mai mică. Pregăteşte un parfeu. Se amestecă cu căpşune taiate felii şi cu migdale tocate.