5 cărţi pe care să le citeşti până în 30 de ani

1 66131 original jpg jpeg

În fiecare an ne facem o listă cu titluri de cărţi pe care vrem să le citim. O selecţie eclectică, care se concentrează pe subiecte cum sunt înţelegerea, identitatea, modelarea viziunii asupra lumii, şi cele care pun bazele pentru o carieră împlinită trebuiesc citite până în 30 de ani.

În primii 20 de ani de viaţă,este timpul în care ne dăm seama cine suntem şi ce vrem de la viaţă. În timp ce singura cale de a învăţa este de a supraveţui ciclului inevitabil de eşecuri şi succese,este întotdeauna util să avem o orientare spre drumul din viaţă. Să citim cât mai mult.

Iată ce cărţi ar trebui să citeşti înainte să împlineşti 30 de ani:

1. Micul Prinţ " de Antoine de Saint -Exupéry

Mulţi psihologi ar spune, fiind o persoană sănătoasă din punct de vedere mintal, este necesară integrarea copilariei la vârsta adultă. Probabil că nu există expresie mai mare de mirare a copilăriei decât " Micul Prinţ ", de Antoine de Saint -Exupéry.Bazându-se pe experienţa autorului în calitate de aviator în Africa, cartea urmează un prinţ tânăr ca el, care vizitează planete din ce în ce suprarealiste." Dintre toate cărţile scrise în limba franceză în secolul trecut,Antoine de Saint-Exupéry a " Le Petit Prince " este cu siguranţă cel mai bun şi iubit din cele mai multe limbi", scrie în The New Yorker, criticul Adam Gopnik." Toate au crescut de când eram copii... numai puţini dintre ei şi-le amintesc. "

2.”Meditaţii” de Marcus Aurelius

Pe măsură ce creştem, ne dăm seama că nu va exista un moment în viaţă în care totul este la fel cum am sperat noi să fie.

" Meditaţii " este o colecţie de scrieri cu caracter personal pe menţinerea tenacităţii mentale, scrisă de împăratul roman Marcus Aurelius, care a domnit între anii 161-180 şi a devenit amintit ca unul dintre cei mai mari " regi filozofi. "

După cum notează Grigorie Hays în introducerea la traducerea sa, Aurelius a scris meditaţiile sale asupra rezistenţei şi despre conducere într-o " perioadă de întuneric şi de stres", în ultimul deceniu al vieţii sale.

Versiunea împăratului filosofiei a rămas relevantă pentru 1.800 de ani, deoarece oferă sfaturi pentru a obţine controlul atemporal al emoţiilor cuiva şi despre cum să treci peste toate obstacolele.

" Cea mai bună răzbunare este să fie,spre deosebire de cel care a efectuat prejudiciul. "

3. ” Anna Karenina " de Lev Tolstoi

Romancierul american William Faulkner,precum şi revista Time,au numit acest roman al lui Lev Tolstoi "cel mai bun scris vreodată. "

Ca un aspect principal al unei iubiri între Anna Karenina şi contele Vronski,Tolstoi explorează cearta prezentă în aproape fiecare aspect al existenţei umane,cum sunt dragostea,familia,clasă socială şi fericirea.

"El a demisionat, încercând să nu se uite lung la ea, ca şi cum s-ar fi uitat la soare, dar a văzut soarele, chiar şi fără să se uite.”

 4. ” Esenţiale Rumi " de Jalal ad-Din Muhammad Rumi  

Acţiune se petrece în secolul XIII,în Persia,unde Jalal ad-Din Muhammad Rumi a scris poezii care dezvăluie cele mai profunde emoţii umane:veneraţie,durere şi dor.

" Nu fi mulţumit cu poveşti, se pare că lucrurile au plecat ca şi alţii. Descoperă propriul tău mit. "

5. " Crimă şi pedeapsă " de Feodor Dostoievski

Indiferent de filosofia personală,vor exista momente când lumea te va împinge împotriva ta şi te vei intreba de ce merită încercat să fii mai bun şi să ajuţi pe alţii.

Romanul lui Feodor Dostoievski nu este doar o poveste de prindere,dar e un argument împotriva nihilismului care a fost popular în rândul cercurile intelectuale ruseşti din timpul său.

" Crimă şi pedeapsă " este povestea unui bărbat de 23 de ani pe nume Raskolnikov,care,acţionând pe o nevoie cicălitoare,a ucis două femei şi apoi se luptă cu procesarea actului.”

Dostoievski susţine că raţionalismul luat la extrem ignoră puternicele legăturile care leagă omenirea şi care ne dă o responsabilitate.

" Durerea şi suferinţa sunt întotdeauna inevitabile pentru o inteligenţă mare şi o inimă profundă. Doar oamenii adevăraţi trebuie, cred eu, să aibă o mare tristeţe pe pământ. "