Vremea rece te îndeamnă să faci „rezerve” ca să nu-ţi fie frig,aşa că mănânci preparate mai bogate în grăsimi,proteine şi glucide. Şi asta se vede în doar câteva săptămâni pe burtică,pe coapse şi,mai ales,pe... cântar. Ce te-ar putea ajuta să-ţi recapeţi silueta? Ceaiurile de iarnă,cu proprietăţile lor sănătoase,te vor ajuta să scapi de câteva kilograme în două săptămâni. Pe lângă faptul că-ţi vor subţia silueta,acestea te vor ajuta să faci faţă bolilor de sezon şi să-ţi întăreşti imunitatea. Atenţie însă,le bei fără zahăr!

Ceaiul de portocale cu scorţişoară,pentru glicemie

Îţi miroase  deja a iarnă când te gândeşti la portocale şi la scorţişoară.  Portocalele elimină excesul de apă din ţesutul adipos  şi îţi stimulează digestia. Scorţişoara reglează  nivelul zahărului din sânge şi activitatea pancreasului.  Combinate,cele două ingrediente te împiedică să ronţăi tot timpul,dându-ţi senzaţia de saţietate. Adaugi în apă clocotită 3-4 felii de portocală,cu tot cu coajă. La final presari puţină scorţişoară.

Pont! Acest ceai are efect antiseptic şi analgezic atunci când te doare în gât sau când ai bronşită.

Ceaiul de urzică şi ananas elimină apa în exces

Urzica şi ananasul se combină foarte bine pentru că amândouă au aceleaşi proprietăţi  importante pentru siluetă. Cea mai importantă este efectul lor diuretic,prin care se elimină apa din ţesutul adipos. A doua calitate a lor este faptul că inhibă senzaţia de foame. Aşa că poţi înlocui orice gustare cu un ceai exotic. Prepari un ceai obişnuit de urzică,în care adaugi 30 ml suc proaspăt de ananas.

Pont! Ananasul şi urzica au efect antiinflamator,de aceea un ceai călduţ îţi va ameliora durerea în gât sau pe cea reumatică.

Ceaiul de ghimbir cu măr te scapă de grăsimi

Ghimbirul şi mărul stimulează circulaţia sângelui şi stimulează metabolismul. Aceste două proprietăţi le fac să se combine într-un ceai care,dacă este consumat cald,arde caloriile. Căldura face ca substanţele active din ambele ingrediente să ajungă mai repede în organism şi să declanşeze „atacul” asupra grăsimilor.

Pont! Este indicat şi când ai febră,te simţi obosită sau îţi e greaţă. Are efect antitermic,revigorant şi calmant stomacal.

Ceaiul verde cu coacăze negre stimulează digestia

Coacăzele negre sunt recunoscute pentru conţinutul bogat în vitamina C şi alte substanţe active care stimulează digestia leneşă,reglează tranzitul intestinal şi detoxifică organismul. Ceaiul verde este un alt aliat al siluetei tale,deoarece arde grăsimile,diminuează pofta de mâncare şi împiedică metabolizarea zahărului şi transformarea lui în ţesut adipos. Combinate,cele două ingrediente formează un cuplu de temut pentru orice strop de grăsime.  Ceaiul se prepară din coacăze uscate şi frunze de ceai verde,fără zahăr.

Pont! Conţinutul foarte ridicat de vitamina C te ajută să faci faţă tuturor virusurilor şi bacteriilor de sezon. În plus,dacă ai o infecţie respiratorie,acest ceai te va ajuta să te vindeci mai repede.

Ceaiul de cătină cu vanilie inhibă foamea

Fructele de cătină sunt celebre pentru cantitatea mare de  vitamine pe care o conţin,dar puţini ştiu că ele inhibă foamea şi stimulează metabolismul leneş. În schimb,vanilia inhibă pofta de dulciuri şi îţi dă senzaţia de saţietate. În plus,gustul parfumat şi dulce al vaniliei face corpul să elibereze mai multă serotonină,cunoscută şi ca hormonul fericirii. Cum îl prepari? Adaugi în apă clocotită câteva fructe uscate şi un sfert de baton de vanilie. Zahărul vanilat sau esenţa de vanilie nu mai are proprietăţile nutritive ale batonului,aşa că e mai bine să nu le foloseşti ca înlocuitor.

Pont! Când eşti în convalescenţă,mai ales în urma unei gripe sau răceli puternice,te pui rapid pe picioare cu acest ceai tonifiant.