Ceaiul de muşeţel calmează crampele musculare

Este un ceai deosebit de aromat,îmbogăţit cu uleiuri naturale şi este recomandat,în special,persoanelor care au probleme stomacale. Trei ceşti de ceai pe zi sunt suficiente pentru a îmbunătăţi digestia sau pentru a calma crampele musculare. Încearcă să prepari ceaiul doar din flori naturale,varianta la pliculeţe nefiind suficient de concentrată. Pentru o ceaşcă de ceai foloseşte o linguriţă de flori şi urmează tratamentul pentru cel puţin două luni.

Ceaiul de roiniţă are efect relaxant

Ori de câte ori te simţi agitată,bea o ceaşcă din acest ceai. Roiniţa are proprietatea de a reduce tensiunea,de a calma nervii şi de a oferi o senzaţie de relaxare. Pentru un somn liniştit,o ceaşcă de ceai înainte de culcare,este suficientă. De asemenea,este necesară o linguriţă de frunzei uscate pentru ca aroma fină de citrice să-şi facă efectul.

Ceaiul din floarea pasiunii,împotriva „nopţilor albe”

Este recomandat persoanelor care se confruntă cu insomnii. Atât frunzele,cât şi florile conţin o substanţă cu calităţi sedative,ce poate înlocui cu succes somniferele atât de periculoase. Infuzează o lingură de ierburi uscate într-o cană de apă fierbinte şi vei dormi fără griji.

Ceaiul de mentă ajută digestia

Proaspătă sau uscată,menta este soluţia ideală pentru cei care suferă de indigestie. Ameliorează simptomele specifice precum senzaţia de greaţă,de vomă sau crampele stomacale. În funcţie de gusturi adaugă cel puţin o lingură de mentă unei căni de apă fierbinte,şi indispoziţia va fi doar o amintire.

Ceaiul de rozmarin alungă durerea de cap

Aroma picantă a acestui ceai oferă alinare persoanelor care se confruntă cu migrene. Rozmarinul menţinele vasele de sânge dilatate,astfel sunt combătute durerile de cap provocate de îngustarea capilarelor.