Boabele de ienupăralungă inflamaţiile

Sunt eficace în inflamaţiile acute ale articulaţiilor. Prepară o infuzie din 2 linguriţe boabe uscate la o cană cu apă clocotită,din care consumi patru linguri pe zi.

Lemnul dulce te scapă de durere

Glicirizina din rădăcina plantei are o structură asemănătoare cortizonului,având efect antiinflamator şi anti-durere. Toarnă peste o liguriţă cu rădăcină de lemn dulce două căni cu apă clocotită. Lasă peste noapte,strecoară,consumă o jumătate de cană,de trei ori pe zi.

Coada calului ajută articulaţiile

Coada calului ajută la menţinerea mobilităţii şi flexibilităţii articulaţiilor. Fierbe 1-2 linguriţe de plantă uscată într-o cană cu apă,10 minute,la foc mic. Strecoară şi bea infuzia călduţă,de trei ori pe zi,între mese.

Salcia albă-similară aspirinei

Are concentraţie mare de saligenină,un constituent care se transformă în organism în acid salicilic,cu acţiune antiinflamatoare şi antireumatică. Peste 2 linguriţe de scoarţă uscată şi măcinată,toarnă o cană cu apă clocotită,lasă la infuzat 10 minute,strecoară şi consumă cu puţină miere.

Frunzele de mesteacăn au efect antiinflamator

Peste o lingură de frunze uscate şi mărunţite,toarnă o cană cu apă clocotită. Acoperă şi lasă timp de câteva ore,apoi bea câte o jumătate de cană,de trei ori pe zi.


Citeşte şi:

Ce boli poţi trata cu ajutorul propolisului

Leacuri chinezeşti care te scapă de sinuzită