Coafură greşită:păr super „încleiat”

Excesul de fixativ în păr dă un aer „înţepenit”,nenatural,bătrânicios. Părul care stă imobil în adierea vântului pare lipsit de viaţă,scorţos,încleiat.

Ce să faci:foloseşte mai puţin fixativ. Pulverizează câte puţin la baza firelor de păr,pe lateralele capului şi în faţă,şi mai pulverizează de trei ori de la distanţă mare pe restul capului. Evită formulele „strong”,„rezistent”.

 

 

Coafuri care te îmbătrânesc- coc voluminos

 

 

Cocurile voluminoase dau un aer sever,rigid,de „matroană”. Iar rigiditatea este un semn al vârstei înaintate,în timp ce flexibilitatea dă un aer tineresc.

Ce să faci:Prinde-ţi părul la spate într-un stil mai liber,astfel încât să laşi câteva bucle libere sau răsucite cochet peste coc. Nu folosi exces de fixativ când te coafezi.

 

 

Coafură greşită:cărare pe mijloc

 

Pe măsură ce  înaintezi în vârstă,trăsăturile capătă un aer descendent. O coafură cu o cărare pe mijloc bine delimitată,severă,atrage atenţia asupra liniilor descendente ale chipului.

Ce să faci:Aranjează-ţi părulcu cărare în zig-zag sau cu cărare într-o parte,care pleacă de la jumătatea capului.

 

 

5 coafuri care te îmbătrânesc- onduleuri strânse

 

Dacă ai depăşit vârsta de 30 de ani,onduleurile strânse dau feţei un aer rigid,nenatural.

Ce să faci:Optează pentru bucle lejere,flexibile,care îţi „îmbrăţişează” chipul şi-i pun în valoare trăsăturile. Foloseşte ceară de păr,pentru a le face să dureze mai mult.

 

 

Coafură greşită:păr excesiv de tapat

Părul tapat dă un interesant aer retro – dar cel excesiv de tapat îţi dă un aer „prăfuit”.

Ce să faci:Dacă vrei să dai volum părului,nu-i nevoie să-l tapezi. Foloseşte produse de îngrijire care conferă volum,usucă-ţi părul cu ajutorul unei perii rotunde.