Strawberry field

Un cocktail destul de simplu de realizat acasă, Strawberry field are ca bază vin spumant demise (100 ml),iar în completarea gustului se adaugă o căpşună proaspătă,tăiată în bucăţi. Se aşază fructul în paharul de şampanie (flută) şi se zdrobeşte,ca să îşi lase aroma. Se toarnă aşadar vinul spumant pe deasupra,dar cu atenţie,pentru a nu fermenta în combinaţie cu fructul zdrobit. Se ornează cu o jumătate de căpşună. Îţi recomandăm vinul spumant Angelli Cuvée Imperial,care trebuie să fie rece.

Mimoza

Acest cocktail este format din două băuturi: suc de portocale la cutie sau fresh de portocale (60 ml) şi vin spumant Angelli Cuvée Imperial (60 ml). Se ornează băutura cu un twist de portocală (coaja subţire,în rotocoale).

Bellini

Mai întâi,se pregăteşte piureul de piersică (40 ml),se completează cu şampanie (vin spumant-80 ml) Angelli Cuvée Imperial,după care se adaugă 2-3 picături de sirop de rodii grenadine. Se ornează cocktailul cu o feliuţă de piersică sau bobiţe de rodie aruncate în pahar.

Garibaldi cocktail

Garibaldi cocktail conţine  40 ml de Angelli Bitter şi 80 ml suc portocale sau fresh,iar paharul trebuie să fie umplut cu gheaţă. Se ornează cu o feliuţă de  portocală,şi este nevoie să se amestece bine înainte de servire,deoarece bitter-ul este o băutură cu densitate mare.

Bitter Spritz

Pentru Bitter Spritz trebuie să ai la îndemână 40 de ml de Angelli Bitter,peste care se toarnă 20 de ml de Vin Spumant Angelli Cuvée Imperial. Se adaugă şi puţină apă minerală,gheaţă şi o felie de portocală ca décor,după care băutura poate fi servită.

 

Cocktailuri realizate de barmanul Tase Prodea şipreşedintele Federaţiei Somelierilor din România,Laurenţiu Achim Avram,în cadrul evenimentului „Angelli te trimie la Veneţia”.