Scorţişoara

Acest condiment este aromat şi are un gust răcoritor. Îl poţi adăuga în curry şi în deserturi. Specialiştii spun că acest condiment este prietenos cu cei care au diabet zaharat,fiind folosită şi pentru a trata indigestia,răceala,diareea,circulaţie proastă a sângelui şi tensiune mare din timpul menstruaţiei.

Cuişoarele

Aceste condimente tratează problemele dentare,deoarece conţin substanţe antiinflamatorii şi antibacteriene. Datorită acestor caracteristici cuişoarele sunt ingrediente care se regăsesc în pastele naturale de dinţi. Aceste mirodenii te scapă de senzaţia de vomă,dar tratează şi indigestia.

Chimenul

Cele mai multe feluri de mâncare sunt incomplete fără chimen. Acest condimentte scuteşte de problemele digestive,reduce şansele să te îmbolnăveşti de anemie şi atenuează răceala. Chimenul acţionează ca laxativ,ajută la absorbţia calciului,controlează tensiunea arterială şi oferă organismului fier,mangan.

Şofranul

Caşmirul este sinonim cu producerea de cea mai buna calitate a şofranului în India. Acest ingredient adaugă culoare preparatelor şi condimentează mâncărurile cu orez sau deserturile. Şofranul este un condiment scump,dar beneficiile sale pentru sănătate sunt de nepreţuit. Acesta previne pierderea vederii şi îmbunătăţeşte memoria.

Nucşoara

La fel ca şi cuişoarele,nucşoara are proprietăţi antibacteriene. Şi acest condiment poate fi folosit împotriva cariilor dentare. În plus,nucşoara este indicată persoanelor bolnave de Alzheimer şi celor care vor să-şi îmbunătăţească memoria. Acest condiment are capacitatea de a reduce flatulenţa şi creşte pofta de mâncare.


Citeşte şi:

Afecţiuni tratate cu mirodenii

Mirodenii care-ţi îngrijesc pielea