Piperul

Numit şi „aurul negru”,piperul are proprietăţi antiinflamatoare şi,datorită extractului de piper a fost utilizat şi în medicina naturistă ca antioxidant şi anticancer. Tinctura de piper previne cancerul şi inhibă dezvoltarea celulelor canceroase în cancerul de sân. Spre deosebire de medicamentele recomandate în acest tip de cancer,extractul nu are efecte secundare. Pentru a beneficia de efectele pozitive ale acestui remediu,ia zilnic 12 picături de tinctură de piper.

Ardeii iuţi

Pe lângă atuurile cunoscute ale ardeilor iuţi cum sunt tăierea poftei de mâncare,topirea grăsimilor şi scăderea tensiunii arteriale,s-a dovedit util şi-n prevenirea cancerului. Datorită substanţei numită capsaicină,pe care o au în compoziţie,aceşti ardei atacă celulele canceroase.

Scorţişoara

Este de ajuns să iei o jumătate de linguriţă de scorţişoară zilnic,pentru a preveni cancerul. Este o sursă bună de fier şi calciu,dar mai mult decât atât,scorţişoara stopează dezvoltarea tumorilor şi a inflamaţiilor produse de bacteria Helicobacter Pylori,cauze posibile ale cancerului de stomac şi pancreatic.

Ghimbirul

Util în răceli şi constipaţie,ghimbirul poate fi folosit atât proaspăt,cât şi sub formă de pulbere,în diverse preparate culinare cu carne de miel,în salate,la legume sotate. Din rădăcina de ghimbir se poate face o infuzie care taie greaţa cauzată de tratamentul în cancer. Două-trei căni de ceai pe zi ajută în acest sens. La o cană de apă fiartă se pune o feliuţă de rădăcină de ghimbir şi se lasă la infuzat. Pentru obişnuirea treptată cu gustul înţepător al ceaiului,se poate pune mai puţin ghimbir la început.

Usturoiul

Despre usturoi se ştie că are în compoziţia lui selenium,sulf,arginină,falavonoide,alicină. Datorită lor,usturoiul ajută în prevenirea mai multor tipuri de cancer:de sâni,esofag,stomac,pancreas,colon. Mecanismul prin care acţionează stopează apariţia infecţiilor bacteriene şi stimulează regenerarea celulară.

Ştiai că…

…alicina îi dă usturoiul mirosul caracteristic atunci când este mărunţit?