Scorţişoara regenerează pielea

 

Este un puternic antioxidant care ajută la atenuarea efectelor negative ale soarelui şi poluării asupra pielii. Are capacitatea de a creşte fluxul sanguin la nivelul pielii şi în regenerarea acesteia. Ca să profiţi de efectele ei benefice,adaugă o linguriţă din acest condiment în cafeaua de dimineaţă sau în bolul cu cereale.

 

 

Pudra de usturoi opreşte căderea părului

 

Bogat în cisteină,în aminoacizi care întăresc firul de păr,poate fortifica podoaba ta capilară. Pudra de usturoi previne căderea păruluişi stumulează creşterea sa. O poţi folosi în măşti de îngrijire,după următoarea reţetă:un sfert de linguriţă de pudră amestecată cu 4 linguri de ulei(de măsline sau de nucă de cocos). Încălzeşte uşor amestecul la microunde,foloseşte-l pentru a masa scalpul şi lasă să acţioneze timp de 20 de minute înainte de a clăti.

 

 

Boiaua de ardei iute are efect antioxidant

 

Ardeii iuţi sunt bogaţi în vitamina A şi C şi au proprietăţi antioxidante puternice. Încearcă să foloseşti boiaua sau ardeii iuţi proaspeţi în mâncărurile zilnice – fără a exagera,însă. Poţi să prepari un scrub pentru pielea corpului amestecând sare cu boia iute şi ulei de măsline călduţ.

 

 

Curcuma te scapă de acnee

 

Amestecă o lingurţă de curcuma cu 3 linguri de lapte (sau iaurt,dacă vrei să scapi de acnee),2 linguri de făină şi câteva picături de miere. Foloseşte amestecul pentru măşti de îngrijire care-ţi redau strălucire pielii. În bucătărie,foloseşte curcuma în omleta de dimineaţă.

 

 

Seminţele de fenicul sunt antiinflamatoare

 

Consumă 1-2 grame de seminţe de fenicul în dieta zilnică – sub formă de infuzie sau în cerealele de la micul dejun. Are excelente proprietăţi antiinflamatoarea. Zdrobeşte seminţe de fenicul şi amestecă-le cu apă fierbinte,pentru a obţine o infuzie cu care te clăteşti pe cap,ca să să scapi de mătreaţă şi descurcă părul aspru.