Seminţe de mărar

După ce mănânci fasole, varză, mazăre, cartofi, soia sau dacă înghiţi prea mult aer în timp ce mănânci ori consumi băuturi carbogazoase, apar gazele la nivelul intestinelor. Ca să le previi, poţi face zilnic un ceai dintr-o lingură de seminţe de mărar la 200 ml de apă. Fierbe ceaiul timp de 10 minute şi bea, după ce s-a răcit, câte două linguriţe din patru în patru ore, când ştii că alimentaţia îţi poate crea probleme.

Împotriva flatulenţei, un remediu cunoscut este cel din seminţe sau rădăcină de angelică. Se fierbe o lingură de părţi ale plantei în 250 ml de apă timp de 10 minute, se lasă să se răcească şi se bea ceaiul după masă.

Tot pentru a evita formarea gazelor intestinale, se recomandă infuzia din seminţe de chimen. Se prepară dintr-o linguriţă de seminţe la o jumătate de litru de apă, care se lasă la infuzat aproximativ 15 minute. Se bea ceaiul astfel obţinut de două ori pe zi.

Afla mai multe pe clicksanatate.ro.