Elveţia


Elveţia este căminul Lindt, Nestle şi multe altele, plus că este considerată ţara cu cea mai bună ciocolată din lume. Plimbă-te în trenul de ciocolată prin Riviera Elveţiană şi vizitează fabrica de ciocolată Nestle, apoi mergi la Kilchburg, lângă Lacul Zurich, pentru a vedea fabrica de ciocolată Lindt. În plus, vei găsi ciocolată locală excepţional de bună în fiecare oraş pe care îl vizitezi.

Italia


Ştiai că există un loc în Toscana numit Valea de ciocolată? Situat între oraşele Pisa, Pistoia şi Prato, este casa celor mai buni ciocolatieri din ţară. Vei găsi o mulţime de fabrici mici, magazine şi cafenele care vând bunătăţi. În plus, te poţi întâlni de multe ori cu proprietarii care-ţi vor spune totul despre pasiunea lor pentru ciocolată.

Belgia


Belgia a fost considerată foarte mult timp capitala ciocolatei, iar istoria sa cu dulceaţă datează din secolul al XVII-lea. Ţara are legi foarte stricte cu privire la producţia şi etichetarea ciocolatei belgiene, astfel încât ciocolata va fi întotdeauna de cea mai bună calitate. Poţi vizita Musée du Cacao et du Chocolat din Bruxelles pentru a afla istoria completă, apoi să mergi în magazinul iniţial original Godiva.

Germania


Prima fabrica de ciocolată a fost deschisă în Germania în 1765 şi este o afacere dulce care continuă până în prezent. Poţi vizita imensul muzeu de ciocolată din Köln pentru a vedea o linie completă de mini-producţie şi pentru a lua o mostră din fântâna de ciocolată, care arată...yummy. În plus, în luna decembrie are loc singurul festival de ciocolată din Germania, care se desfăşoară în oraşul Tubingen şi este anual casa a peste 100 de bomboane de top din întreaga lume.

Anglia


Cadbury World. Se poate spune că cea mai faimoasă marcă de ciocolată din lume, Cadbury are un parc tematic în stil Willy Wonka care sărbătoreşte ciocolata în Bournville, Birmingham. Există o mulţime de afişări interactive şi distractive pentru copii (şi adulţi) de toate vârstele, precum şi experienţe practice de luare a ciocolatei, un ceai decadent de după-amiază de ciocolată şi cel mai mare magazin Cadbury din lume de unde poate fi cumpărată cea mai bună ciocolată.

Vrei să ajungi în aceste destinaţii dulci?

Credite foto: www.flitto.com; www.pinterest.com.