Afectează digestia

Deşi roşiile pot ajuta la menţinerea sănătăţii sistemului digestiv, când sunt mâncate în exces, acestea pot provoca tulburări intestinale. Nu sunt recomandate persoanelor care suferă de sindromul colonului iritabil, întrucât provoacă balonare, diaree şi disconfort abdominal.

Provoacă reflux

Roşiile sunt un aliment acid, prin urmare nu trebuie consumate de persoanele care suferă deja de reflux gastric sau de arsuri la stomac. Tomatele conţin acizi malici şi citrici care declanşează producţia de acid în exces, ceea ce duce la reflux gastroesofagian.

Favorizează apariţia pietrelor la rinichi

Persoanele care suferă de boli renale sunt sfătuite să îşi limiteze aportul de potasiu. Roşiile, bogate în potasiu, pot cauza probleme unor astfel de pacienţi. De asemenea, ele conţin oxalat, ceea ce ar putea duce la formarea pietrelor la rinichi. Prin urmare, dacă suferi deja de o afecţiune renală, mănâncă roşii numai la recomandarea medicului.

Provoacă alergii

Unele persoane sunt alergice la compusul numit histamină, care se regăseşte în componenţa roşiilor. Simptomele alergiei pot include eczeme, erupţii cutanate, urticarie, strănut, senzaţie de mâncărime în gât sau chiar umflarea feţei. Unele persoane pot avea chiar şi dermatită din cauza consumului excesiv de roşii, iar altele se pot confrunta cu probleme de respiraţie, tot pe fondul alergiilor.

Pot irita tractul urinar

Roşiile sunt foarte acide, prin urmare, pot irita vezica urinară şi, uneori, pot provoca incontinenţă. Dacă eşti predispusă la infecţii urinare, consumul excesiv de roşii îţi poate agrava simptomele. Poţi resimţi senzaţia de arsură şi disconfort urinar, aşa că indicat ar fi să faci o pauză de la roşii şi să te hidratezi mai mult.


Sursă foto: www.peakpx.com