Aici sunt cinci subiecte importante pe care trebuie să le dezbată un cuplu înainte de a se decide să primească a treia persoană în familia lor,potrivit parenthood.com.

1. Cum ne vom permite să întreţinem copilul?

Multe persoane doresc să fie pregătite financiar înainte de a avea un copil,moment care poate întârzia foarte mult. Nu te baza pe teoriile conform cărora îngrijirea unui copil este foarte costisitoare,un copil poate fi îmbrăcat şi hrănit corespunzător şi în limitele unui buget. Doctorii văsugerează să încercaţi să trăiţi dintr-un singur salariu în timpul sarcinii,pentru a vă pregăti în eventualitatea în care unul dintre voi va sta acasă cu copilul,sau veţi folosi un salariu pentru a acoperi cheltuielile suplimentare.

2. Cine va avea grijă de copil?

Trebuie să vă gândiţi în cine aveţi suficientă încredere pentru a avea grijă de copil în lipsa voastră. în funcţie de posibilităţile financiare şi de încrederea în ceilalţi,puteţi angaja o bonă sau puteţi lăsa copilul în grija unei rude sau a unei persoane apropiate. Dacă veniturile vă permit,unul dintre soţi poate rămâne acasă. Trebuie să aveţi un plan gata de pus în aplicare înainte să faceţi acest pas.

3. Cum îţi vei păstra familia fericită?

Cheia unei familii fericite este un pic de egoism. Decide unde vrei să petreceţi sărbătorile,vacanţele sau evenimentele importante şi include familia în planurile tale,pentru a nu vă trezi prinşi între prea multe opţiuni. Unele familii au un sistem prin care fiecare îşi exprimă,pe rând,dorinţele. Prin rotaţie,câte un membru al familiei deţine puterea de decizie pentru un anumit eveniment.

4. Cum vom stabili problemele legate de comportament?

Specialiştii sfătuiesc viitorii părinţi să îşi pună un set de întrebări înainte să decidă ce valori vor fi transmise copilului. Aceste întrebări  servesc drept ghid.

Sunt mulţumit de modul în care am fost disciplinat de părinţii mei?
Aş vrea să îmi educ copiii altfel?
Ce fel de părinte vreau să fiu?
Ce trebuie să învăţ?
Ce ştiu espre dezvoltarea copilului şi ce trebuie să mai învăţ?

Răspunsurile acestor întrebări constituie o fundaţie solidă pentru viitorii părinţi şi pot fi planul după care se ghidează în educarea copiilor.

5. Ce obiceiuri religioase vom transmite copilului?

Atunci când părinţii împart aceeaşi religie,acest subiect este de la sine înţeles. Ce se întâmplă în cazul în care partenerii sunt de religii diferite? Părinţii sunt sfătuiţi să îşi pună,din nou,un set de întrebări după care să se ghideze.

Ce înseamnă credinţa şi religia pentru noi,atât individual cât şi ca parte a unui cuplu?
Ce dorim să obţină copilul de la o anumită religie?
Cât de important este pentru familia noastră să urmeze o anumită religie?
Ce tip de educaţie religioasă,practici şi tradiţii religioase sunt mai importante pentru familia noastră?
Cum m-aş simţi dacă fiul sau fiica mea ar creşte în afara religiei mele?