Te simţi extenuată

Chiar dacă nu ai depus vreun efort considerabil,ai dormit suficient şi te-ai hrănit corect,te simţi slăbită şi fără poftă de viaţă. Ei bine,acesta este unul dintre efectele pe care stresul le are asupra corpului tău. Se întâmplă pentru că hormonal stresului,cortizolul,este foarte crescut. Simţi,de asemenea,că inima ţi-o ia razna.  Dacă te confrunţi cu aceste simptome,mergi la un consult la medicul de familie,pentru analize amănunţite.

Scade libidoul

Nopţile pasionale sunt departe,căci nu ai niciun chef de o partidă de dragoste. Asta se întâmplă în cazul în care suferi de stress cronic,spun jurnaliştii de la prevention.com,căci nivelul de estrogen este scăzut. Este important să încerci să elimini sursele de stres,să-ţi iei câteva zile de vacanţă şi să-l rogi pe partenerultău să aibă răbdare cu tine.

Îţi afectează digestia

Poţi să suferi de constipaţie,de crampe stomacale sau de diaree,fără ca stomacul tău să fie bolnav. Aceste simptome pot fi cauzate de stress. Mergi la sală,bea cel puţin 2 litri de apă,fă plimbări în mijlocul naturii. Sunt câteva sfaturi de urmat în astfel de situaţii.

Te umpli de coşuri

Când ai perioade de stress,acest lucru chiar se poate vedea pe faţa ta. La propriu. Pentru că nivelul de hormone numiţi androgeni creşte,ceea ce favorizează apariţia acneei. Un consult la medicul endocrinolog îţi va fi de mare ajutor în această perioadă.

Uiţi repede

Când ai o perioadă plină de angoase,când simţi că nu mai ai soluţii la probelemele tale sau când te laşi afectată de problemele celor din familie,poate fi afectat hippocampusul,partea creierului care stochează aminitirile. Asta înseamnă că poţi deveni ”împrăştiată„ şi să uiţi de întâlniri,sarcini de serviciu,zile de naştere.


Mai citeşte şi:

4 sucuri anturale antistres

Ierburi condimentate care reduc stresul