Gâtul şi capul

Pentru acest exerciţiu ai nevoie de un perete. Începe prin a te sprijini întâi cu zona lombară,ţine înconvoiată zona superioară a spatelui,apoi lipeşte-ţi încet coloana de perete. Stai cu bărbia în jos,dar nu foarte aproape de piept,imaginându-ţi că te trage cineva cu o sfoară de cap. Acest exerciţiu are rolul de a îţi întinde muşchii gâtului.

Coloana vertebrală

Ca în exerciţiul precedent,stai lipită de un perete,cu braţele pe lângă corp. Trage-ţi uşor,înspre exterior umerii,până ajung să atingă peretele. Nu permite umerilor să vină înspre faţă. Relaxează şi revino la poziţia iniţială. Repetă de câteva ori exerciţiul.

Umerii

Cu spatele sprijinit de perete,îndepărtează uşor umărul stâng şi roteşte-l cât de mult poţi. După ce simţi că muşchii încep să se relaxeze,schimbă umărul şi fă aceeaşi mişcare.

Regiunea lombosacrală

Acest exerciţiu este extrem de benefic deoarece regiunea lombosacrală este zona în care au loc afecţiunile vertebrale. Poţi face exerciţiul fie sprijinită de un perete,fie sprijinită de spătarul unui scaun. Trebuie să ai coloana lipită şi să îţi cobori uşor bazinul. Dacă execuţi exerciţiul pe scaun,eşti deja în poziţia potrivită. Încordează abdomenul şi întinde pe rând,uşor,fiecare picior. Ca să simţi şi mai profund întinderea,pune-ţi mâinile pe şolduri şi apasă uşor. Dacă simţi disconfort în timpul acestui exerciţiu,încetează să-l mai faci.

Talie

Stai cu spatele sprijinit de perete şi cu picioarele la 35-40 cm distanţă de acesta. Lipeşte uşor fesierii şi coboară bazinul. Menţine poziţia câteva secunde,apoi revino la cea iniţială. Repetă de câteva ori exerciţiul.