Ai colesterolul mărit

Colesterolul,sau nivelul de grăsime din sânge,este de două feluri. Colesterolul bun (HDL),care menţine sănătatea vaselor de sânge,şi colesterolul rău (LDL) care duce la apariţia depunerilor de grăsime pe pereţii venelor şi arterelor,ce are ca rezultat circulaţia deficitară a sângelui. Studiile au arătat că persoanele care au colesterolul mărit îşi triplează riscul de a suferi un atac de cord.

Infecţiile pot cauza probleme cardiace

Dacă eşti răcită sau ai o infecţie a sistemului respirator,probabilitatea de a face infarct creşte de cinci ori în primele trei zile de boală. Motivul este dat de faptul că inimaeste suprasolicitată în această perioadă,ceea ce poate declanşa atacul de cord.

Supradozajul de calciu,o cauză neaşteptată

Calciul este un mineral esenţial pentru buna funcţionare a organismului,fiind cel care întăreşte oasele şi te fereşte de osteoporoză. Însă,luat în cantităţi exagerate,poate face mai mult rău decât bine. O complicaţie a acestuia este provocarea infarctului,întrucât excesul de calciu se depune pe artere. Depăşirea dozei zilnice cu 500 de miligrame creşte cu 30% riscul atacului de cord.


Citeşte şi:

Ce să faci în cazul unui atac de cord

Insomnia creşte riscul de atac de cord


Renunţi la aspirina zilnică

Doctorii cardiologi recomandă persoanelor care suferă de boli de inimă să ia câte o aspirină pe zi,fiindcă se cunoaşte faptul că aceasta scade riscul de a suferi un infarct. Însă,în momentul în care eşti nevoită să renunţi la acest tratament trebuie să te consulţi cu medicul cadiolog pentru că în prima săptămână după ce ai încetat să mai iei aspirină,riscul de a suferi un infarct se dublează faţă de zilele precedente.

Suferi şi de psoriazis

În cazuri severe,această boală autoimună de pielecreşte riscul de a face atac de cord. Complicaţiile pot apărea în urma tratamentului medicamentos,dar şi din cauza infecţiei ţesuturilor care poate destabiliza funcţionarea organismului.