5 grăsimi sănătoase necesare în dietă

1 80672 original jpg png

Grăsimile au fost subiectul mai multor cercetări de-a lungul timpului, pentru că se spune că nu sunt sănătoase. Dar adevărul este că ele nu trebuie să lipsească din dieta zilnică, deoarece ajută la îndeplinirea mai multor funcţii esenţiale în organism.

Grăsimile: bune sau rele

Grăsimile nu sunt rele pentru sănătate. Important este să le consumi cu moderaţie. Fiecare masă trebuie să conţină o porţie de grăsime în proporţie adecvată cu restul alimentelor. Alege întotdeauna grăsimile de bună calitate, care sunt prezente în următoarele alimente:

Uleiul de nucă de cocos

Uleiul de nucă de cocos extravirgin este un aliment din ce în ce mai popular datorită conţinutului de acizi graşi esenţiali, printre care acidul lauric şi acidul palmitic. Este, de asemenea, o grăsime pe care o putem folosi pentru gătit, deoarece manevrează foarte bine temperaturile ridicate fără a se deteriora. Uleiul de cocos, care se solidifică sub 23 de grade Celsius, este un aliment medicamentos. Este, de asemenea, un ingredient în produsele cosmetice naturale şi de casă, deoarece este ideal pentru hrănirea pielii şi a părului.

Uleiul de seminţe de in

Uleiul de seminţe de in, care este extras din prima presare la rece a seminţelor de in, este un produs bogat în substanţe nutritive, printre care acizi graşi Omega-3, care au proprietăţi antiinflamatorii, îmbunătăţesc circulaţia şi echilibrează sistemul nervos. Pentru a beneficia de proprietăţile sale, trebuie să îl consumi rece, deoarece se oxidează dacă este supus căldurii.

Avocado

Avocada este un fruct care se remarcă prin compoziţia sa nutritivă, deoarece are un conţinut ridicat de proteine, grăsimi şi fibre. Avocado are textura unui unt când este foarte copt şi este o încântare în toate felurile de reţete şi un aliment foarte apreciat şi popular în dietele vegetariene şi vegane. Este întotdeauna consumat brut în salate, sosuri, creme sau piureuri.

Nucile de macadamia

Nucile de macadamia sunt cele mai bogate fructe cu coajă lemnoasă în grăsimi sănătoase. Aceste nuci conţin acizi graşi Omega-3, 6 şi 9, despre care se ştie că scad riscul de afecţiuni cardiovasculare. Se recomandă să se mănânce o mână de nuci pe zi.

Gălbenuşul

Oul, dar în special gălbenuşul, este sursă importantă de grăsimi sănătoase. În plus, conţin vitaminele A, B, E şi D, acid folic şi minerale, cum sunt fier, potasiu, magneziu şi fosfor. Poţi consuma aproximativ patru ouă pe săptămână fără niciun risc pentru sănătatea ta.



Recente

interviu pentru un job  foto   Shutterstock jpg
5 obiceiuri care iti dezvaluie personalitatea  Sursa foto shutterstock 1746342872 jpg
intalnire anulata jpg
Ce vezi prima data iti arata cum reactionezi in fata provocarilor  Sursa foto Jagranjosh jpg
Test jpg
Test  Care este prima impresie pe care o faci  Sursa foto shutterstock 1354368305 jpg
Loc de munca toxic  jpg
Metoda kaizen de evitare a burnoutului  Sursa foto shutterstock 702522496 jpg
o persoana care minte jpg
Ce spune despre tine modul in care folosesti tubul de pasta de dinti  Sursa foto shutterstock 651225181 jpg
intuitie jpg
Desenele pe care le faci in graba arată ce te motiveaza in viata  Sursa foto shutterstock 2291956477 jpg
Sfintii 40 de Mucenici  Sursa foto Wikimedia jpg
Ce este ableismul  Sursa foto shutterstock 2292625553 jpg
copil deprimat  foto   Shutterstock jpg
Ce vezi prima data in aceasta imagine iti dezvaluie cele mai mari frici jpg
cadou jpg
femeie puternica jpg
personalitate jpg
5 calitati nelipsite persoanelor inteligente emotional  Sursa foto shutterstock 715595482 jpg