Uiţi să hidratezi zona ochilor

Dacă vei neglija această zonă şi nu o vei hidrata corespunzător, vei arăta obosită. În plus, un machiaj accentuat al ochilor nu se va aşeza deloc bine şi se va strânge, mai ales dacă ai şi câteva riduri. Poţi folosi creme destinate special îngrijirii ochilor, puternic hidratante sau uleiuri naturale, precum cel de cocos sau de migdale.

Foloseşti farduri pudrate

Un fard pudrat folosit pe un ten matur poate să nu arate deloc flatant, deoarece acesta se strânge în pliurile pleoapelor. Cele mai recomandate produse sunt cele cu textură cremoasă, care vor face pielea ochilor să arate minunat, iar tu vei părea mai tânără cu câţiva ani.

Alegi un tuş de ochi nepotrivit

Cel lichid, cu aplicator sub formă de pensulă este mai greu de folosit, dar totodată poate face pleoapele să pară căzute. Pentru a evita acest lucru, opteaza în schimb pentru un tuş cu aplicator cariocă – acesta fiind şi mai uşor de maneverat.

Aplici pudră în jurul ochilor

Pudra este ideală pentru a fixa machiajul şi pentr u a preveni îngrăşarea tenului, însă trebui să ai grijă cum o aplici. Pielea ochilor este mult mai sensibilă şi o vei încărca excesiv de mult cu pudră şi orice mici imperfecţiuni, precum ridurile, vor fi scoase în evidenţă.

Nu te dai cu rimel

O metodă la îndemână care te poate ajuta să îţi deschizi privirea este folosirea rimelului. Dacă omiţi acest pas, nu vei mai obţine efectul de lifting al ochilor. Ba mai mult, folosirea creionului la baza pleoapei superioare în lipsa rimelului va da impresia de ochi obosiţi.


Sursă foto: Pinterest