Greşeala nr 1:să împarţi sarcinile jumi-juma

O greşeală des întâlnită este împărţirea sarcinilor în gospodărie „jumi-juma”.  Nu este cea mai fericită soluţie,spun specialiştii în psihologia de cuplu,fiindcă acel „50-50” vă obligă mereu,pe tine şi pe partener,să verificaţi „scorul„. Şi riscaţi să vă ciondăniţi din cauza invebitabilelor abateri. De fapt,cel mai bine este ca,într-o căsnicie,fiecare să fie responsabil de domeniul în care se pricepe cel mai bine:tu să ai grijă de cumpărături şi să supraveghezi temele copiilor,el să plătească facturile şi să dea cu aspiratorul,spre exemplu.

Greşeala nr 2:să aştepţi până aveţi amândoi chef de sex

Care sunt şansele ca,într-o săptămână plină,să aveţi simultan chef de sex? Prin urmare,nu aşteptaţi ca amândoi să fiţi „pe fază”. Fiecare partener trebuie să-şi propună să-i fie pe plac celuilalt – până la urmă,cheful vine acţionând.

Greşeala nr 3:să crezi că viaţa în doi e doar roz

Nimic mai puţin adevărat:viaţa de cuplu „funcţionează” în cicluri,are suişuri şi coborâşuri. O relaţie sănătoasă este şi una adeseori sinuoasă,obligându-vă să vă adaptaţi permanent unul celuilalt,să iertaţi,să uitaţi şi să daţi partenerului o nouă şansă.

Greşeala nr 5:să crezi că partenerul îţi citeşte gândurile

Dacă crezi că el poate să-ţi dea seama că ai nevoie de o îmbrăţişare după o zi grea,s-ar putea să te înşeli. Cel puţin,la începutul căsniciei,când nu vă ştiţi exact tabieturile şi nevoile,spuneţi mai bine lucrurilor pe nume decât să aşteptaţi ca celălat să ghicească ce şi cum.


Citeşte şi:

5 moduri prin care-ţi sabotezi căsătoria

7 semne că nu eşti pregătită de căsătorie