Dacă ai un ten frumos nu înseamnă că pielea ta în totalitate este bine îngrijită, aşa cum măştile şi alte produse de îngrijire făcute în casă nu-ţi garantează că vei avea imediat o piele mai hidratată şi mai sănătoasă. Unele alegeri pe care le faci în ceea ce priveşte păstrarea frumuseţii pielii te pot duce mai degrabă la dermatolog decât să atragă complimente.

Alergi după perfecţiune

Cele mai multe femei frumoase care apar în reviste se folosesc de filtre care pot distruge orice problemă a tenului, deci nu te ajută să te compari cu ele şi să ai aşteptări nerealiste în ceea ce priveşte aspectul pielii. Concentrează-te pe ceea ce-ţi place la aspectul tău şi caută să găseşti acel ceva care să devină caracteristica ta. Machiază-ţi ochii într-un anume fel sau poartă o culoare îndrăzneaţă de ruj. Iubeşte-te mai mult!

Optezi doar pentru produse făcute în casă

Cumpătarea este bună în toate, inclusiv în privinţa produselor pe care le pui pe piele. Este uşor să presupui că alimentele nu pot afecta sănătatea pielii tale, unele dintre cele mai obişnuite ingrediente folosite la realizarea unor produse de înfrumuseţe homemade îţi pot leza pielea. Sucul de lămâie estompează petele pigmentare, dar este acid şi-ţi atacă pielea, iritând-o. Curcuma o poate păta pielea. Contra apariţiei ridurilor sau a acneei nu este de ajuns să aplici numai tratamente naturiste sau măşti făcute în casă, ci şi de produse de îngrijire realizate cu ajutorul ştiinţei.

Te aştepţi ca produsele de îngrijire să facă totul

Sănătatea pielii este la fel de importantă ca aceea a inimii, a creierului, deci ai grijă ce pui pe pielea ta şi la stilul de viaţă! Vei avea o piele frumoasă nu numai dacă alegi cele mai potrivite produse de îngrijire, ci şi dacă mănânci diversificat, dacă faci mişcare şi dormi suficient.

Gestionarea stresului este esenţială pentru a te bucura de o piele sănătoasă. Atunci când devii stresată şi nivelul tău de cortizol creşte, pielea este mai predispusă la inflamaţii şi erupţii.

Ignori tot ce este mai jos de bărbie

Cele mai multe persoane se concentrează asupra îngrijirii feţei, eventual a mâinilor şi ignoră restul pielii. În sezonul rece, aproape toată lumea renunţă la aplicarea unor produse pentru piele în general, cu gândul că oricum nu este expusă privirilor celorlalţi, ca în timpul verii.

Dacă ai deja o rutină de îngrijire a tenului, încearcă să acorzi atenţie în egală măsură pielii corpului. Aplică produse exfoliante pe călcâie, genunchi şi coate, apoi o loţiune hidratantă pentru corp. Nu uita să întinzi şi pe gât şi decolteu cremele de zi sau de noapte pe care le-ai rezervat tenului!

Îţi stabileşti ţinte nerealiste

Ţi se întâmplă des să iei decizia de a urma anumite diete sau de a merge la sală mai des, apoi să renunţi din diverse motive? Stabileşti obiective prea greu de atins. La fel se petrece şi atunci când vrei să-ţi schimb obiceiurile de îngrijire a pielii.

Mai bine, încearcă să-ţi impui atingerea unui singur obiectiv la câteva săptămâni distanţă. Începe prin aplicarea unei creme antioxidante pentru protejarea pielii de factori poluanţi. Te vei simţi mai puţin copleşită şi, la final te vei bucura de o piele cu adevărat frumoasă şi sănătoasă.