1. Machiajul în exces

Aplică mai puţin din fiecare produs pe care-l foloseşti atunci când te machiezi,pentru ca rezultatul final să nu fie un machiaj încărcat.

2. Un fond de ten mai deschis

Dacă fondul tău de ten nu este bine ales,efectul va fi tot de îmbătrânire. Evită-l pe cel mai deschis la culoare faţă de tenul tău,pentru că scoate în evidenţă toate ridurile şi liniile fine ale feţei. Optează pentru o nuanţă mai caldă şi pentru o formulă care reflect lumina şi te va face să arăţi mai strălucitoare.

3. Prea multă pudră

Pudra este excelentă pentru ca tenul să nu-ţi lucească şi pentru fixarea machiajului,dar aplicată pe întreaga faţă,poate accentua ridurile şi face tenul să pară uscat. De aceea,este important s-o foloseşti numai pentru zona T.

4. Rujul ca un penaj

Linia buzelor tale se estompează odată cu trecerea anilor,iar ridurile captează rujul făcând buzele să arate precum un penaj şi pe tine mai bătrână. De aceea,înainte de a aplica rujul,este bine să foloseşti:

-un balsam de buze,pentru o bună hidratare

-un creion de buze într-o nuanţă cât mai aproape de cea naturală a buzelor tale,pentru a păstra linia buzelor.

După ce ai adăugat şi rujul,aplică un strat de luciu de buze.

5. Rimelul aplicat şi pe genele inferioare

Dacă foloseşti rimel pe genele de jos vei observa că efectul pe care-l vei obţine este de îmbătrânire a feţei. În plus,dacă ai cearcăne,acestea sunt evidenţiate de genele inferioare încărcate de rimel.