Evită uleiurile

Produsele cosmetice care conţin ulei, - uleiul mineral, uleiul de susan, uleiul de nuca de cocos - pot provoca grave iritaţii. Dacă pielea ta nu agrează uleiurile, încercă produse de machiaj pe bază de silicon. La rândul său, şi siliconul poate accentua imperfecţiunile tenului, aşa că testează mai multe produse alege ce ţi potriveşte cel mai bine.

Foloseşte-ţi mâinile

Aplicarea machiajului este singura excepţie de la regula să nu-ţi atingi faţa cu mâinile. Dacă nu ai timp să-ţi cureţi ustensilele de machiaj după fiecare utilizare, periile şi bureţii pot acumula bacterii care irită zonele predispuse la acnee. De aceea, este recomandat să foloseşti degetele, iar cu o atingere blândă să aplici baza de machiaj şi fondul de ten. Nu uita să te speli pe mâini înainte de a începe să te machiezi.

Învaţă ordinea aplicării produselor

„Cu ce ar trebui să încep? Cu fondul de ten sau corectorul?“ , este una dintre principalele întrebări pe care le pun femeile. Majoritatea încep cu corectorul, dar baza reală a machiajului este asigurată de fondul de ten. Dacă aplici acest produs înainte, corectorul va rezista mai mult pe faţă şi nici nu va mai fi nevoie să foloseşti o cantitate mare de produs ca să-ţi acoperi acneea.

Nu exagera

Aplicarea unui strat gros de machiaj nu va face decât să atragă şi mai mult atenţia asupra imperfecţiunilor de pe chipul tău. Lasă pielea să respire, folosind cantităţi mici de produs.

Demachiază-te corect

Una dintre principalele reguli de frumuseţe este să îndepărtezi machiajul şi să îţi cureţi pielea în fiecare seară, înainte de culcare. În caz contrar, porii se pot înfunda şi astfel pielea nu va mai elimina toate toxinele acumulate în timpul zilei.