Nu foloseşti cosmetice potrivite tenului tău

Cel mai des întâlnită greşeală pe care o fac femeile este că nu ţin cont de tipul tenului lor şi folosesc produse cosmetice nepotrivite.

De aceea,pot apărea tot felul de neplăceri,de la cele mai simple,precum iritaţii şi până la agravarea unor afecţiuni de care o femeie pate suferi:acnee,dermatită ori cuperoză. Aşadar,ai grijă să foloseşti doar produsele potrivite tipului tău de ten.


Citeşte şi:

Măşti cu argilă pentru toate tipurile de ten

Beneficiile miraculoase ale ceaiului verde pentru ten şi păr


 

Pierzi nopţile

Un regim de viaţă nesănătos îşi arată din plin semnele mai ales pe faţă. Fiindcă obiceiuri precum mese neregulate,luate pe fugă,fumatul sau mersul la culcare la ore foarte târzii au un efect extrem de neplăcut asupra pielii:o fac să arate âmbătrânită şi chiar favorizează apariţia ridurilor.

De aceea,este indicat să dormi cel puţin opt ore pe noapte,să faci sport şi să bei opt pahare de apă,în fiecare zi.

Nu te demachiezi înainte de culcare

Oboseala sau graba cu care vrei să mergi la culcare după o zi obositoare la serviciu te pot face să uiţi de demachiere. Total greşit! Nu trebuie să mergi niciodată la culcare fără să te demachiezi. Ca pielea feţei tale să rămână suplă şi fermă,cu un aspect sănătos,este obligatoriu să te demachiezi seară de seară. 

Obişnuieşti să ţii diete drastice

Tenul are mult de suferit din cauza dietelor drastice,duse la extrem. Îşi pierde aspectul sănătos şi vitalitatea.  Înainte să te apuci de un regim,mergi la un medic nutriţionist. El va şti ce alimente să îţi recomande,în funcţie de nevoile organismului tău.

Nu cureţi pensulele

Pensulele din trusa ta de machiaj trebuie să fie curăţate regulat,ca să nu rişti să-ţi îmbolnăveşti tenul din cauza impurităţilor şi microbilor care se strâng pe perii fini ai acestora sau pe bureţel. Pentru un plus de strălucire şi de prospeţime,unele femei au tendnţa de a reaplica machiajul,de mai multe ori,în timpul aceleiaşi zile. Este un obicei nesănătos,căci poate favoriza apariţia unor iritaţii.