Aştepţi să-ţi „vină cheful”

Dacă ai pune sexul în aşteptare,până când creier şi corpul sunt pregătite şi,de ce nu?,până se aliniază toate planetele în favoarea ta,probabil nu ai avea parte prea des de momente speciale. Asta pentru că multe femei nu simt dorinţa până când nu sunt deja în plin act sexual. Cercetările arată că preludiul,chiar şi doar atingerile,trimit un mesaj la creier care activează interesul sexual.

Femeile,chiar şi cele tinere,ar putea constata că nu sunt atât de lubrefiate pe cât şi-ar dori. Dacă ai această problemă,foloseşte un lubrifiant în timpul preludiului.

Pui pe primul plan satisfacerea partenerului

În dormitor ai voie să fii egoist. Dacă îţi canalizezi toată energia spre satisfacerea iubitului,asta nu înseamnă că eşti o iubită mai bună. Astfel,tu eşti mai puţin satisfăcută,uneori chiar deloc,iar asta dăunează întregii relaţii. Biologic,femeile sunt programate să pună pe primul plan nevoile altora,spun psihologii. Dar acest instinct poate fi ignorant când vine vorba de viaţa sexuală.

Soluţia:lasă lucruri să se desfăşoare în ritmul lor. Femeile se excită şi ajung la orgasm mai greu decât bărbaţii. Asta e în regulă. Nu te simţi vinovată. Plăcerea ta este excitantă pentru partener. Nu-ţi place o anumită poziţie? Vorbeşte. Eşti prea obosită noaptea? Reprogramează pentru dimineaţă.

Crezi că nu te iubeşte,dacă nu se excită

Dacă el nu vrea să facă sex,nu înseamnă că nu te vrea sau că are pe altcineva. Stresul,epuizarea,depresia pot afecta apetitul sexual al unui bărbat. Bărbaţii au o perioadă de recuperare mai lungă,după un moment dificil.

Laşi imaginea corpului să stea între tine şi sex

Studiile arată că femeile cu o puternică stimă de sine şi o părere bună despre propriul corp fac sex mai des,se simt în largul lor  când sunt goale cu partenerul şi chiar au mai des orgasme decât cele care nu se simt bine în corpul lor.

Adevărul este că majoritatea bărbaţilor au o atracţie pasionalăfaţă de iubitele lor şi simt dorinţa de a face sex cu ele.  Nu îi interesează nici ce poartă,nici dacă au făcut sau nu duş şi nici dacă s-au îngrăşat.

Nu îţi foloseşti imaginaţia

Cuplurile care fac sex în mod regulat sunt mai fericite şi au mai multe şanse să rămână împreună. Pentru a menţine scânteia,în cazul în care formaţi un cuplu de mai mult timp,ai nevoie de fantezie.  Fantezii declanşează dorinţa,care îţi permite să ai o întâlnire sexuală împlinită cu partenerul tău.