Nu te demachiezi seară de seară

 

Dacă acest scenariu ţi se pare cunoscut,poate ar fi bine să ştii de ce este atât de important să te demachieziîn fiecare seară. Pe parcursul zilei,expunerea la substanţele poluante din mediu şi radicalii liberi care descompun colagenul din piele cauzează inflamaţii şi apariţia liniilor fine,odată cu trecerea timpului. De aceea,este foarte important să elimini toate impurităţile de pe faţă,înainte de culcare,pentru a preveni îmbătrânirea prematură a tenului.

 

Nu-ţi schimbi regulat prosopul

 

Acest obicei poate fi la fel de dăunător pentru piele ca şi radicalii liberi. Schimbă-ţi prosopul cu care te ştergi pe faţă odată la două zile. În felul acesta,ţii la distanţă murdăria şi microbii,iar ridurile vor apărea mult mai greu.

 

Nu elimini blând rimelul de pe gene

 

Genele protejează ochii,iar atunci când acestea sunt ondulate şi mărite cu rimel,te fac să arăţi mai tânără. Frecarea ochilor pentru a elimina rimelul le poate deteriora şi chiar să ducă la căderea lor. Pentru a elimina machiajul din jurul ochilor,foloseşte o dischetă demachiantă de bumbac şi un demachiant pe bază de ulei. Mişcările trebuie să fie blânde.

 

Foloseşti numai şerveţele demachiante

 

Contrar credinţei populare,şerveţelele demachiante nu curăţă complet pielea,lăsând urme vizibile de machiaj. Mai mult decât atât,materialul din care sunt confecţionate este adesea iritant şi usucă pielea din jurul ochilor. Alege o loţiune demachiantă pentru faţă şi spală-te după aceea pe ten. Nu uita ca la final să aplico o cremă hidratantă.

 

Utilizezi produse cosmetice agresive

 

Loţiuniledemachiante cu particule dure pot agresa foarte tare pielea. Evită-le şi pe acelea care conţin ingrediente ce usucă pielea,inclusiv sulfaţi,alcool şi arome sintetice,şi mergi pe varianta unui ulei de curăţare sau a unui demachiant cremos. După demachiere,clăteşte-te bine cu apă caldă şi apoi aplică o loţiune tonică fără alcool.