Foloseşti apă fierbinte

Dacă obişnuieşti să îţi speli faţa cu apă fierbinte, s-ar putea ca în câţiva ani să nu îţi mai recunoşti tenul. Asta pentru că apa fierbinte distruge uleiul natural al celulelor şi face ca pielea să devină uscată şi deshidratată. Pe de altă parte, nici apa prea rece nu este recomandată, deoarece favorizează apariţia acneei. Prin urmare, singura soluţie pe care o ai este echilibrul, aici fiind vorba despre apa la o temperatură medie.

Nu aplici produsele potrivite

Fiecare persoană are un anumit tip de piele, aşa că e extrem de important să foloseşti întocmai produsul de curăţare care îţi este destinat. Nu uita să îl testezi înainte de a-l cumpăra. Pentru ca tenul tău să arate impecabil, ai nevoie de un produs de curăţare blând, cât mai natural, fără parabeni, care să nu atace ţesuturile pielii. De asemenea, mai poţi încerca un tonifiant şi o cremă hidratantă, un kit complet de îngrijire de care ai nevoie zilnic.

Pui mâinile murdare

Înainte de a te spăla pe faţă, asigură-te că ţi-ai spălat şi dezinfectat foarte bine mâinile, întrucât acolo îşi au locul cele mai multe bacterii. Dacă nu vei respecta acest procedeu, nu vei face decât să le împrăştii pe faţă şi să le ajuţi să intre în piele.

Îţi speli faţa prea des

În mod normal, este indicat să te speli pe faţă de maximum două ori pe zi, dimineaţa când te trezeşti şi seara, după ce ai demachiat tenul. Cu toate astea, există o mulţime de femei care se spală mult prea des, activând celulele seboreice, motiv pentru care observă că tenul lor este mai gras şi mai uleios ca de obicei. Unde mai pui că un ten agresat prea des poate deveni acneic, chiar dacă nu a avut antecedente?

Exagerezi cu exfolierea

În timp ce exfolierea tenului este esenţială, suprasolicitarea pielii poate provoca leziuni în timp. Chiar dacă pe moment eşti fericită că ai eliminat celulele moarte şi că pielea ta este mai luminoasă şi mai catifelată ca oricând, dacă obişnuieşti să o exfoliezi mai mult de două ori pe săptămână te poţi trezi cu răni şi cicatrici care ar putea rămâne toată viaţa. Ai grijă şi la produsele de exfoliere pe care le foloseşti, care pot fi mult prea dure. Poţi folosi un amestec făcut în casă din zahăr brun şi miere sau zaţ de cafea şi ulei de măsline.

Sursă foto: www.livestrong.com