Bineînţeles că vara ar fi ideal ar fi să consumăm cât mai multe fructe şi legume proaspete,să ne hidratăm corespunzător şi să încercăm să evităm,pe cât posibil,mâncărurile foarte grase sau extrem de condimentate,dar care sunt opţiunile pe care le avem la îndemână dacă programul aglomerat nu ne permite să mergem zilnic la cumpărături sau să ne pregătim seara,de acasă,prânzul pe care îl vom lua a doua zi la birou?

Din păcate,programul pe care îl avem cei mai mulţi dintre noi nu ne mai lasă decât o singură opţiune:să ne comandăm mâncare la birou. Este mai simplu,mai practic şi la îndemâna oricui,mai ales dacă alegem să facem comenzile printr-o aplicaţie specializată care ne ajută nu doar să economisim timp,dar ne şi pune la dispoziţie,în acelaşi loc,o paletă diversificată de preparate inspirate din diferite bucătării ale lumii.

Specialiştii de la hipMenu.ro,platformă online de comenzi de mâncare,ne vin în ajutor cu 5 propuneri de mese sănătoase cu care ne-am putea delecta la birou în timpul verii.

Iată care sunt acestea:

 1. Salatele 

Indiferent de gusturi şi de preferinţe,cu siguranţă fiecare dintre noi va găsi o salată care să îi satisfacă papilele gustative,dar care să ne ofere şi aportul necesar de nutrienţi şi să ne menţină sătui pe durata întregii zile.

Salatele greceşti,salatele de pui,salatele cu specific oriental,salatele cu ton sau somon,mixurile de salate verzi,  salatele cu vinete,de ciuperci sau ardei copţi sunt doar câteva dintre opţiunile pe care ni le oferă majoritatea restaurantelor.

Şi dacă ne dorim să fim şi mai siguri că acestea ne vor ajuta să ne menţinem în formă,nu trebuie decât să fim atenţi la modul în care salata este condimentată, la nivelul de aciditate al acesteia şi la evitarea dresingurilor bogate în calorii. De exemplu,pentru un plus de savoare şi prospeţime putem opta pentru dresinguri light,pe bază de iaurt,sau pentru condimente naturale precum sunt mărarul,pătrunjelul,busuiocul,cimbrul sau chiar mentă,în funcţie de specificul salatei.

 2. Supele fresh de vară sau ciorbele sărace în grăsimi 

Nimic nu poate fi mai potrivit câteodată la masa de prânz decât o supă fresh sau o ciorbă uşoară de vară. Supele cremă de legume (gulii,morcov,linte,dovlecei,roşii,conopidă,ardei,ciuperci),supele raw de castraveţi sau avocado sau supele şi ciorbele slabe din pui sau peşte sunt ideale în acest sens.

O masă lichidă zilnică nu doar că aduce un plus de sănătate,dar ne şi ajută să scădem în greutate. Cu toate acestea,trebuie să fim foarte atenţi la modul în care consumăm supa,aceasta fiind recomandată ca o masă de sine stătătoare şi nu ca un starter. Astfel,în cazul în care alegem un meniu complet pentru prânz,este recomandat să păstrăm o pauză de 1-2 ore între cele 2 feluri.

 3. Fast-food-ul sănătos 

Da,există şi conceptul de fast-food sănătos. Aşadar,pentru cei care nu vă puteţi dezlipi de acest tip de  mâncare,puteţi opta vara pentru variantele sale mai sănătoase,precum sunt mâncărurile light cu specific oriental (Falafel,Baba Ganoush,Sambousek,Mutabal,Halumi la gratar etc.) sau pentru preparatele de tip fast-food vegetariene (Shawarma cu tofu,Fajitas de legume cu guacamole,sandwich-uri sau bruschete etc.),care folosesc înlocuitori mai sănătoşi şi mai săraci în calorii pentru pâine,carne şi dresinguri.

 4. Sushi-ul şi diferitele specialităţi din peşte  

Ce poate fi mai bun decât un sushi de calitate,ce îmbină perfect gustul,culoarea,textura şi modul unic de prezentare? În plus,pe lângă un gust deosebit,sushi-ul este şi un preparat sărac în calorii şi echilibrat.

De asemenea,o masă sănătoasă de prânz ar putea consta şi într-un preparat din peşte sau fructe de mare la grătar,asezonat cu o salată verde de sezon sau cu o porţie de orez integral. O regulă de bază pentru a vă menţine în fomă este să nu amestecaţi carnea sau peştele cu făinoase,cartofi sau cu alte tipuri de grăsimi,precum sunt cele provenite din lactate şi brânzeturi.

5. Deserturile raw şi salatele de fructe  

De la nicio masă nu ar trebui să lipsească şi o doză de fericire. Şi cu ce putem aduce fericirea mai aproape de noi,dacă nu cu un desert? Bineînţeles,nu trebuie să uităm că este vară şi vrem să ne menţinem frumoşi şi sănătoşi! Cu toate acestea,paleta opţiunilor de deserturi sănătoase a devenit din ce în ce mai largă,aşadar nu avem de ce să ne facem griji.

Astfel,pe lângă minunatele deserturi raw-vegane pe care le putem comanda de la restaurantele de profil (torturi,rulade,tarte,biscuiţi),de la orice restaurant am alege să comandăm avem,cu siguranţă,şi opţiunea unei salate delicioase din fructe de sezon.