Dacă faci sport nu te îngraşi

Corpul are nevoie de energie pentru afuncţiona,iar aceasta este luată din hrană. Cantitatea de energie care nu seconsumă în urma activităţilor de zi cu zi se stocheză sub formă de grăsime.Singurul mod de a scăpa de depozitele de grăsime este ca numărul caloriilor dinhrană să fie mai mic decât numărul caloriilor consumate de organism. Pentru asta,trebuie să mănânci mai puţin sau pur şi simplu altfel. De exemplu,dacă faci 150 deabdomene pe zi vei avea muşchi,dar rezultatele nu vor fi vizibile dacă nuscapi de depozitele de grăsime de pe abdomen. Dacă vei mânca la fel,aceste exerciţii sunt absolut inutile.

Untul este mai gras decât margarina

Fals. Cele două produse conţin aceeaşicantitate de lipide (82 g la 100 g). Singura diferenţă este una de compoziţie.E inutil să înlocuieşti untul cu margarina pentru a slăbi. În plus,margarinaconţine grăsimi hidrogenate,nesănătoase.

Cola are mai mult zahăr decât sucul de fructe

Nu fi aşa sigură! 100 ml de cola are 40,76kcal. În 100 ml de suc de portocale (refrigerat,nepasteurizat) sunt 40-41 kcal. Sucul din concentrat de portocale are mult mai multe calorii. Nectarul arede obicei 50% fruct şi restul zahăr.

Trebuie să foloseşti zilnic beţişoare pentru urechi

Nu este decât o problemă de estetică,deoarececeara protejează urechea. Ea nu permite de fapt mizeriei să intre în ureche şiîmpiedică astagnarea apei. Beţişoarele pentru urgechi împing ceara şi irităurechea. Foloseşte-le doar o dată pe săptămână.

Televizorul strică ochii

Ştii că nu trebuie să te uiţi la televizor deaproape pentru că-ţi vei strica ochii,nu? De fapt,acest lucru nu esteadevărat şi tot ce poţi păţi este să-ţi oboseşti ochii din cauza lumiozităţiisau a contrastului. Dacă echilibrezi contrastul şi luminozitatatea,îţi poţi lăsa liniştită chiar şi copiii să se uite la televizor. Nu prea mult însă,căci nu este binepentru dezvoltarea lor,dar asta este deja o altă poveste.