Te-ar mai putea interesa:

Trucuri isteţe pentru o nuntă fără griji

Superstiţii de nuntă care fac mariajul fericit

3 lucruri de făcut înainte de nuntă

1.Începe cu lucrurile esenţiale

Cele mai multe mirese dau o prea mare importanţă rochiei,buchetului şi decoraţiunilor,în loc să-şi îndrepte atenţia asupra ceremoniilor civilă,respectiv religioasă şi a recepţiei. Ocupă-te mai întâi de stabilirea datei nunţii,de găsirea unei biserici pentru cununia religioasă,apoi a unui local,a lăutarilor sau a DJ-ului şi a unui fotograf priceput. Restul lucrurilor sunt detalii care vor veni de la sine.

2.Alegerea naşilor

Găsirea naşilor nu este deloc uşoară,aşa că n-ar fi rău să începi din timp căutările. Cum ei vor fi părinţii voştri spirituali,indicat ar fi să nu-i alegi numai pentru că pur şi simplu este nevoie de naşi. Ei trebuie să fie persoane în care aveţi încredere,cu care vă înţelegeţi bine,la care să mergeţi cu drag şi la care să puteţi apela cu inima deschisă în viitor,dacă vor apărea probleme în cuplul vostru. Ideal ar fi să aibă vârste apropiate de ale voastre şi câţiva ani de căsnicie,pentru a avea experienţă să vă sfătuiască la nevoie.

3.Ia decizii cu logodnicul tău

Vei fi tentată să ţii seamă de părerile rudelor şi a prietenelor,dar nu uita că primul cu care ar trebui să te consulţi este partenerul tău. Discutaţi despre ceea ce v-ar plăcea amândurora,despre ce aşteptări are fiecare dintre voi. Ziua nunţii ar trebui să fie nu numai ziua miresei,ci a voastră ca pereche,deci nu-l lăsa deoparte când o organizezi,chiar dacă preferă poate să te lase pe tine să te ocupi de cele mai multe lucruri.

4.Ţine un jurnal

Atâta timp cât eşti organizată,sunt şanse mici să apară probleme. O agendă te va ajuta să ţii în frâu toate lucrurile importante pe care le ai de făcut pentru nuntă. Notează-le într-o agendă pe fiecare şi stabileşte zilele sau lunile în care trebuie să le realizezi,apoi bifează ceea ce ai reuşit să duci la capăt.

5. Menţine-ţi deciziile

În timpul pregătirilor pentru nuntă,cele mai multe conflicte apar din cauza aşteptărilor prea mari sau a rudelor care îşi impun părerile despre cum ar trebui să fie nunta. Cu toate că este dificil,încearcă să laşi deoparte ceea ce vor alţii şi gândeşte-te mereu că este nunta voastră,nu a altcuiva. Oricum,nu vei putea să-i mulţumeşti pe toţi. Ia hotărârile importante cu lodognicul tău şi nu renunţa la niciuna de dragul vreunei rude.