Nu bei destulă apă

Pare greu de crezut,însă deshidratarea poate să scadă libidoul. Dacă nu bei destul de multă apă te vei simţi obosită,iritată. Tot deshidratarea poate fi răspunzătoare pentru uscăciunea mucoasei vaginale,cauză a unui act sexual dureros.

Prea multe brânzeturi

Consumul de brânză de peste cinci ori pe săptămână scade nivelul de testosteron,un hormon important în declanşarea dorinţei sexuale. Mai mult,brânzeturile conţin o enzimă numită aromatază care influenţează nivelul de hormon sexual estrogen şi ajunge să transforme testosteronul în estrogen.

Dormi prea puţin

Dacă nu te odihneşti îndeajuns de mult,nu numai că rişti să iei în greutate,ceea ce afectează viaţa sexual tot din cauza lipsei de energie,şi să suferi de depresie,dar şi libidoul este mult diminuat. Tot ce-ţi doreşti este să tragi un pui de somn,deci nici vorbă să ai starea necesară pentru a fi afectuoasă,pasională.

Iei anticoncepţionale

Cu toate că scopul pilulelor este tocmai acela de a întreţine relaţii sexuale fără grija că vei rămâne însărcinată,tocmai anticoncepţionalele pot să scadă libidoul unora dintre femei. Tot ele pot să dea dureri de cap şi să influenţeze greutatea corporală,ducând la acumularea de grăsimi.

Eşti stresată adesea

Când nivelul de cortizol numit şi hormon al stresului creşte,aşa cum se întâmplă în situaţii în care îţi faci multe griji sau te simţi presată de prea multe activităţi,efectele se văd şi în dormitor. Explicaţia? Se reduce nivelul de hormon testosteron şi se pierde libidoul.