Ulei de jojoba

 

Persoanele cu tenul gras pot apela la încredere la uleiul de jojoba,combinat cu vitamina E,pentru îndepărtarea machiajului,fără înfundarea porilor. Înainte de demachiere,pune câteva picături de ulei de jojobape ten. Aplică-le pe toată faţa. Cu degetele,masează uşor,făcând mişcări circulare. Acordă o atenţie sporită ochilor. Îndepărtează uleiul de pe faţă cu un prosop curat sau cu o dischetă demachiantă. Clăteşte cu apă călduţă.

 

Ulei de măsline

 

Poţi să obţii un demachiant natural prin amestecarea uleiului de măsline cu puţin ulei de arbore de ceai. Adaugă câteva picături de ulei de migdale şi omogenizează bine ingredientele. Preparatul hrăneşte pielea şi estompează pungile de sub ochi. Pune o cantitate mică de produs pe faţă şi masează uşor. Şterge-ţi tenul cu o dischetă demachiantă,până când uleiul este îndepărtat complet. Clăteşte cu apă călduţă.

 

Ulei de nucă de cocos

 

Poate fi utilizat în acelaşi mod ca şi uleiul de măsline. Aplică ulei pe faţă şi masează uşor tenul. Apoi,îndepărtează-l cu un tampon de bumbac.

 

Lapte şi ulei de migdale

 

Laptele reîmprospătează tenul după purtarea machiajului şi-l hidratează. Pune într-un vas câteva picături de ulei de migdaleşi o lingură de lapte. Cu o dischetă demachiantă aplică amestecul pe faţă,după care clăteşte cu apă din abundenţă.

 

Castravete

 

Această legumă poate hidrata în mod natural tenul şi poate calma pielea inflamată şi iritată. Zdrobeşte un castravete şi amestecă-l cu puţină apă. Aplică pasta pe faţă şi îndepărteaz-o cu dischete demachiante. Poţi să foloseşti lapte în loc de apă.