Plânsul întăreşte relaţia de cuplu

O nouă analiză a unui biolog evoluţionist de la Universitatea din Tel Aviv a demonstrat că lacrimile fac parte dintr-un mecanism psihologic prin care oamenii se apropie mai mult unul de altul. Atunci când apar certuri în cuplu,lacrimile care înceţoşează privirea sunt semn al vulnerabilităţii şi al regretului. Te poţi simţi ruşinată sau slabă pentru acest gest,dar este cea mai bună manieră de a obţine înţelegere şi îmbrăţişări de împăcare din partea partenerului.

Renunţaţi la comediile romantice

O echipă de specialişti scoţieni atrage atenţia că acest gen de comedii ar putea avea un efect negativ asupra cuplului din cauza faptului că,privindu-le,partenerii îşi formează aşteptări nerealiste în ceea ce priveşte dragostea şi relaţia de cuplu. În cele mai multe filme,personajele au o viaţă împlinită,fără necazuri,ceea ce modifică percepţia legată de dragoste a privitorilor şi le impune un standard greu de atins.

Educaţia vă asigură bunaînţelegere

În urma unui studiu al oamenilor de ştiinţă de la Universitatea Naţională din Australia a reieşit că acele cupluri în care bărbaţii au terminat liceul sunt de zece ori mai puţin predispuse unui divorţ. Diferenţa de educaţie pare să stea la baza tuturor neînţelegerilor apărute între soţi. De pildă,femeile care au terminat o facultate acceptă mai greu constrângerile unei familii tradiţionale.

Lipsa unei pasiuni intense asigură longevitate cuplului

Intensitatea pasiunii cu care aţi trăit iubire la începutul relaţiei voastre vă poate pune beţe în roate atunci când vă doriţi o relaţie de lungă durată. Este rezultatul unui studiu britanic recent,care explică faptul că euforia primei iubiri te face să-ţi impui standarde prea înalte. De aici până la dezamăgire şi plictiseală în doi este doar un pas. În schimb,cele care au gândit pragmatic şi au realizat că într-un cuplu au nevoie de alte calităţi ale partenerului decât pasiunea,au avut relaţii de lungă durată.

Îmbrăţişările alină durerile

Demonstraţi-vă că vă sunteţi aproape „la bine şi la rău”. Atunci când partenerul este bolnav sau simte o durere pronunţată  printr-o simplă atingere delicată a zonei dureroase,prin mângâierea umărului sau prin perierea părului. Prin îmbrăţişări şi mângâieri,centrul emoţional al creierului este stimulat pozitiv şi îi dă partenerului bolnav o stare de bine. O arată un studiu al cercetătorilor suedezi,care au ajuns la concluzia că îmbrăţişările şi mângâierile au acţiune terapeutică. Ele pot chiar să ia locul cu succes medicamentelor menite să alunge durerile.