1. Suc de lămâie beneficii - Readuce blondul la viaţă

Pentru a-ţi accentua nuanţa de blond, stoarce 2-3 lămâi şi aplică sucul obţinut direct pe păr. Ţine minte acest truc şi foloseşte-l şi pe timpul verii, atunci când eşti pe plajă , căci acţionează şi mai rapid la expunerea la razele solare.

2. Te ajută la curăţenie

De ce să dai banii pe produsele de curăţenie care pot conţine şi substanţe toxice? Pentru a curăţa vasele de gătit sau suprafeţele murdare, prepară-ţi propria soluţie de curăţat, eficientă şi deloc dăunătoare. Ai nevoie de o ceşcuţă cu apă, zeama de la o lămâie şi 5 linguri de oţet. Amestecă-le şi pune-le într-un recipient cu pulverizator.

3. Suc de lămâie beneficii - Scapă de pielea moartă

Sucul de lămâie este utilizat şi pentru obţinerea scruburilor care ajută la îndepărtarea celulelor moarte de la suprafaţa pielii, dar şi a punctelor negre. Amestecă 4 linguriţe de suc de lămâie cu 2 linguri de iaurt, 2 linguri de sare de mare şi una de miere.

4. Ajută la absorbţia fierului

Femeile, în special, sunt predispuse la deficienţele de fier, mai ales în perioada ciclului menstrual. Acest lucru contribuie la apariţia stărilor de oboseală, la ruperea unghiilor şi la pierderea strălucirii pielii. Sucul de lămâie ajută la absorbţia mai rapidă a fierului şi la restabilirea nivelului de energie.

5. Suc de lămâie beneficii - Previne oxidarea fructelor şi legumelor

Pentru a preveni înnegrirea feliilor de fructe sau legume proaspăt tăiate precum merele,perele sau cartofii, pune-le într-un bol cu apă în care ai adăugat sucul de la o lămâie. De asemenea, poţi folosi suc de lămâie şi atunci când prepari guacamole sau sos pesto, pentru a-şi menţine culoarea.