Nu-i aşa că simţi nevoia să bei ceva cald atunci când e frig şi,mai ales,când eşti bolnav? Principalele beneficii pe care le obţii de la aceste remedii sunt accentuate de doi factori.

Primul este faptul că fiind lichide,ele ajung mai repede în sânge. Al doilea factor este faptul că sunt calde. Căldura degajată în stomac face ca aceste băuturi să fie digerate mai uşor,iar proprietăţile lor nutritive să ajungă mai uşor în locurile bolnave. Dar iată care sunt aceste remedii care te vindecă atunci când frigul îţi dă târcoale.

1. Vinul roşu cu scorţişoară vindecă...

...răcelile. Vinul roşu conţine o substanţă renumită deja pentru proprietăţile ei:resveratrolul. Acesta este un antioxidant care protejează celulele sănătoase ale corpului de virusuri şi bacterii. Scorţişoara conţine un antioxidant care,împreună cu cel din vinul roşu,are efect descongestionant şi antiinflamator la nivelul aparatului respirator.

...şi durerile în gât. Dacă te doare în gât,un pahar de vin roşu în care ai presărat scorţişoară şi ai adăugat o linguriţă de miere,îţi va calma durerea. În cazul unei dureri acute,ia o linguriţă de miere amestecată cu scorţişoară şi nu bea nimic 30 de minute. Scorţişoara are efect antiseptic şi de anestezic local.

Alte leacuri calde pentru sănătatea ta găseşti pe clicksanatate.ro.