Leac contra obezităţii

 

Mucilagiile din mătasea de porumb absorb surplusul de apă din organism. Tratamentul cu ceai completează un regim alimentar echilibrat. Sunt necesare 2-3 căni de infuzie pe zi,băute cu înghiţituri mici. Prepară infuzia astfel:două linguri de mătase de porumb uscată la 200 ml de apă clocotită. Lasă la infuzat un sfert de oră.

 

 

Ajută în detoxificare

 

Mătasea de porumb este un bun diuretic,ajutând la eliminarea toxinelor din rinichi şi vezica urinară. Prepară un amestec măcinat fin de mătase de porumb uscată şi cozi de cireşe. Ţine acest praf sub limbă,timp de 10 minute,şi apoi înghite-l cu miere.

 

 

Contra pietrelor la rinichi

 

Culege mătasea de porumb când boabele sunt încă lăptoase,apoi las-o să se usuce într-un loc ferit de soare. Prepară o infuzie neîndulcită din două linguri de mătase de porumb uscată la 200 ml de apă clocotită şi lasă la infuzat un sfert de oră. Consumă apoi câte o lingură de ceai la fiecare 2-3 ore,dacă ai pietre la rinichi sau suferi de cistită. Tratamentul durează până la vindecare.

 

 

Combate bolile de inimă şi de ficat

 

Infuzia cu mătase de porumb e de ajutor şi în bolile de inimă şi în edeme,pentru că elimină apa în exces din ţesuturi. De asemenea,lichidul ajută la tratarea afecţiunilor hepatice,fiindcă împiedică acumularea grăsimilor în ficat. Ceaiul este eficient şi în disfuncţiile hepatobiliare.

 

 

Calmează durerile menstruale

 

Infuzia ajută şi în cazul mestrelor dureroase,pentru că are în componenţă vitamina K,indicată în hemoragii,tulburări de coagulare a sângelui şi în anemie. De asemenea,vitamina E din mătasea de porumb are proprietatea de a diminua efectele neplăcute ale menopauzei. Prepară o infuzie dintr-o linguriţă cu vârf de plantă uscată la 250 ml de apă clocotită,lasă să stea câteva minute şi apoi bea ceaiul neîndulcit. Consumă zilnic cel puţin două căni cu ceai,până când durerile dispar.