Mahmureala este o stare de disconfort care apare în urma consumului de alcool. Ficatul este cel mai afectat,iar drept„răzbunare“ din partea lui te vei alege cu simptomecare mai de care mai nesuferite. Durerea de cap este aproape insuportabilă,de abia poţi să ţii ochii deschişi,iar senzaţia de greaţă nu-ţi dă pace câteva ore. Mahmureala dispare în general de la sine,dar o poţi alunga mai repede dacă recurgi la unul dintre aceste remedii.

Zeama de varză,efect garantat

Ce efect are:Dacă vrei să „tai“senzaţia de greaţă,cel mai bun leac la care poţi apela este zeama de varză. Efectul ei este garantat întrucât are în conţinut bacterii care sunt produse în timpul procesului de fermentaţie şi care au rolul de a favoriza digestia. În plus,este îmbogăţită cu vitamina B12,ce are capacitatea de a stimula circulaţia sângelui şi astfel senzaţia de somnolenţă va dispărea.  

Cum o foloseşti. Pentru rezultate imediate este recomandat să bei câte o cană de zeamă de varză proaspătă la fiecare 2-3 ore.

Ceaiul de busuioc domoleşte crampele stomacale

Ce efect are:Pe lângă senzaţia de greaţă te lupţi şi cu junghiuri dureroase în zona abdominală. Ele sunt cauzate de o digestie îngreunată,iar ceaiul de busuioc te poate ajuta. Pe lângă faptul că va uşura digestia alimentelor,va relaxa muşchii şi astfel durerea va scădea în intensitate.

Cum îl foloseşti:Pune o linguriţă de busuioc uscat înr-o cană de apă fierbinte şi lasă la infuzat timp de 10 minute. Bea ceaiul cald,de două ori pe zi.

Mierea neutralizează efectele alcoolului

Ce efect are: Odată ajuns în organism,alcoolul se transformă în acetaldehidă,o substanţă toxică care-ţi dă funcţionarea ficatului peste cap. Din această cauză te vei simţi rău pe parcursul zilei. Mierea în schimb are un aport de sodiu şi potasiu care contribuie la eliminarea toxinelor din sânge.

Cum o foloseşti:Ia 3-4 linguriţe de miere dimineaţa pe stomacul gol.

Ceaiul de muşetel alungă durerile de cap

Ce efect are:Simţi că-ţi explodează capul de durere şi chiar şi cea mai mică şoaptă o amplifică. Datorită esenţelor aromate din compoziţia sa,ceaiul de muşeţel are efect calmant,iar durerea va dispărea ca şi cum nu ar fi fost.

Cum îl foloseşti:Pune o lingurăde flori uscate la opărit pentru 2-3 minute şi bea ceaiul cât timp este cald.

Sucul de mandarine acţionează rapid

Ce efect are:Pentru a reduce toate simptomele în timp record,poţi apela cu încredere la sucul de mandarine. Este acru,deci va elimina senzaţia de greaţă,iar fibrele din conţinutul lui vor stimula digestia.

Cum îl foloseşti:Un pahar de suc proaspăt stors,înainte de micul dejun,va face minuni asupra organismului.

Sfatul specialistului:Violeta Botescu,medic specialist homeopatie şi acupunctură

A preveni e mai bine decât a trata. Mesele trebuie să fie luate în cantităţi mici,fără a combina dulciurile cu grăsimile. Fructele trebuie mâncate separat,este bine să eviţi băuturile acidulate şi cele dulci,iar alcoolul trebuie consumat în cantităţi moderate. În caz că apar simptome specifice mahmurelii ai nevoie de repaus al sistemului digestiv,iar revenirea la alimentaţia normală se va face treptat,cu alimente uşoare,precum supe,legume şi carne slabă.