1. Suntem rezistenţi

După 2020, am fi zis că nu mai putem îndura încă un an de pandemie, dar iată că ne-am înşelat. Am trecut cu toţii peste toate greutăţile întâmpinate în 2021 şi am ieşit mai puternici din toate provocările care ne-au ieşit în cale.

Poate că unii şi-au pierdut serviciul sau pe cineva drag, poate că ne-am certat mai mult ca niciodată cu partenerul de viaţă sau cu copilul or părinţii, din cauza stresului cauzat de incertitudinea de zi cu zi, poate că nu credeam că o mai scoatem la capăt cu toate grijile şi provocările avute, însă iată că am reuşit! Suntem mai rezistenţi decât credeam, iar acest lucru ne va fi, cu siguranţă, de folos în anul ce vine!

  1. Lucrurile mărunte contează

Lecţia pe care am învăţat-o cu toţii în 2020 şi 2021 este că putem găsi ceva bun şi frumos în toate. Chiar atunci când ne aflam în carantină, izolaţi de cei dragi, sau când ni se anulau concediul deja plătit, concertul la care voiam să mergem sau proiectele profesionale, tot ne-am putut găsi consolare în lucrurile mici şi frumose din jurul nostru.

O plimbare în natură a compensat poate pentru nervii făcuţi într-o şedinţă zoom, faptul că ne-am petrecut mai mult timp cu familia ne-a umplut de bucurie şi împlinire, iar sănătatea pe care o avem este tot ce ne putem dori. Un joc cu copiii, zâmbetele celor din jur, ajutorul primit de la vecini sau necunoscuţi, toate par nimicuri, dar contează mai mult decât am crede.